Sommersalat med bulgur, edamamebønner, granatæble og feta

af Stinna
Sommersalat med bulgur

Sommersalat med bulgur, edamamebønner, granatæble og feta. Skøn og sommerlig salat, som passer perfekt til de varme sommerdage og som tilbehør til grill. Da jeg lige var kommet hjem fra Sverige, var køleskabet herhjemme virkelig tomt. Det indeholdt dog en avocado og lidt feta og på kort tid fik jeg lavet denne skønne salat som blev så god, at det bestemt ikke er sidste gang den laves herhjemme.

Jeg har valgt at bruge bulgur, for det var det jeg lige havde i skabet. Man kan også sagtens bruge andet, fx quinoa eller perlespelt/byg. Derudover kan salaten også laves med andre typer bønner, jeg er bare vild med edamamebønner i salat, for de er lidt sprøde og smager skønt.

Sommersalat med bulgur

Vi endte med at dele denne salat to personer, hvor min kæreste fik lidt kylling til. Den kan sagtens være til flere, hvis den fx skal fungere som tilbehør til grill. Men ellers er opskriften lige her:

Sommersalat med bulgur, edamamebønner, granatæble og feta (2 PERSONER)

salat:

  • 2 dl bulgur, ikke kogt
  • 4 dl vand til kogning
  • 1 rødløg
  • 1 dl granatæblekerner / 1 granatæble
  • 200g edamamebønner (uden bælg, jeg køber dem fra frost og lader dem tø op)
  • bredbladet persille
  • feta
  • 1 avocado

dressing:

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citron
  • 1 tsk. sirup
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog bulgur i letsaltet vand.
  2. Snit rødløg fint og kom det i en skål.
  3. Tilsæt granatæblekerner, edamamebønner og grofthakket bredbladet persille.
  4. Dressingen røres sammen i en lille skål.
  5. Når bulgur er kogt, overhældes det med koldt vand. Hæld vandet fra. Tilsæt det kolde bulgur til skålen, tilsæt dressing og rør det rundt.
  6. Top salaten med feta og avocado.
  7. Velbekomme.

Sommersalat med bulgur Sommersalat med bulgur Sommersalat med bulgur

 

Print Friendly, PDF & Email

1 Kommentar

5 skønne vegetariske salater - Stinna 22. august 2018 - 10:35

[…] Endnu en skøn sommerlig salat. Denne er med bulgur, edamamebønner, feta og avocado. […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.