6,3K
Sød kartoffel gryde er en lækker vegetarisk gryderet med karry, søde kartofler og kikærter. Gryderetten er virkelig nem at lave og passer derfor perfekt som hverdagsmad.
Vegetarisk gryderet med søde kartofler
Denne gryderet er lavet med søde kartofler, kokosmælk, kikærter, karry og spinat. Gryderetten serveres med ris og gerne lidt brød til – fx disse nemme tortillachips.
Sød kartoffel gryde
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 2 stk. løg
- 1 fed hvidløg
- olie til stegning
- 2 tsk. karry
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. garam masala
- 1 tsk. paprika
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 dåse kokosmælk
- 2 dåser kikærter (cirka 450 g)
- 500 g søde kartofler
- 3-4 dl vand
- 2 håndfulde frisk spinat
- salt
Servering
- brune ris
- tortillachips
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg fint. Kom olie på en pande eller gryde. Steg løg og hvidløg i cirka 1 minut.
- Tilsæt krydderier og steg det kort under omrøring. Tilsæt tomatpuré, kokosmælk og vand.
- Skræl de søde kartofler og skær dem i tern. Tilsæt dem til gryden sammen med skyllede kikærter. Lad retten simre, til de søde kartofler er helt møre.
- Smag retten til med salt og tilsæt skyllet frisk spinat. Lad retten simre til spinat er 'faldet sammen'.
- Serveres med brune ris og tortillachips.
Opskrifter med søde kartofler
Hvis du gerne vil prøve at bruge søde kartofler i madlavningen, så vil jeg anbefale dig at prøve denne sød kartoffel curry eller bagte søde kartofler med hytteostfyld.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Hej Stinna:-)
Er i gang med denne lækre lydende opskrift og kan se der står vand 2 gange i “sådan gør du”
Så er det over to gange man putter vand i eller hvordan?
God dag,
Stine
Tak – det er rettet nu :-)