Refried beans er en mexicansk bønneret, som egentlig mest er en slags krydret bønnemos. Refried beans lyder en anelse bedre end bønnemos og det smager helt fantastisk!
Opskrift på refried beans
Refried beans kan laves på forskellige måder og her er min opskrift. Herhjemme er den et hit hos både store-og små. Bønnemosen er lavet af kogte, sorte bønner, som steges på panden med skønne krydderier.
Opskriften herunder rækker som tilbehør til 4 portioner – eller som hovedelement i tortillas til cirka 2 personer.
Forb. tid5 minuttermin
Tilb. tid20 minuttermin
Ret: Aftensmad
Køkken: mexicansk, Vegetarisk
Antal: 4portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu
Ingredienser
1spsk.olivenolie
1dåse sorte bønner240 g kogte bønner
3fedhvidløgfinthakket
1tsk.korianderstødt
1/2tsk.kanel
2tsk.spidskommen
2spsk.tomatpure
1tsk.brun farin
1-2dlvand
1tsk.soyasauce
Salt
Sådan gør du
Kom først olie i en gryde.
Tilføj hvidløg og lad det stege et par minutter.
Tilføj derefter krydderier og bønner. Steg et par minutter under omrøring.
Tilføj tomatpuré, brun farin, vand og soyasauce. Lad simre i minimum 15 minutter. Tilføj mere vand hvis nødvendigt.
Mos med en gaffel og smag til med salt. Velbekomme!
Hvad kan refried beans bruges til?
Du kan bruge disse bønner i alverdens retter – og særligt i de mexicanske retter, hvor du normalt bruger bønner eller hakket oksekød. Herhjemme er de særligt et hit i tortillas, tacos eller som fyld i en mexicansk salat.
Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere modbilleder.