Refried beans

af Stinna

Refried beans er en mexicansk bønneret, som egentlig mest er en slags krydret bønnemos. Refried beans lyder en anelse bedre end bønnemos og det smager helt fantastisk! 

Refried beans

Opskrift på refried beans


Refried beans kan laves på forskellige måder og her er min opskrift. Herhjemme er den et hit hos både store-og små. Bønnemosen er lavet af kogte, sorte bønner, som steges på panden med skønne krydderier. 

Refried beans

Opskriften herunder rækker som tilbehør til 4 portioner – eller som hovedelement i tortillas til cirka 2 personer.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: mexicansk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dåse sorte bønner 240 g kogte bønner
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk. koriander stødt
  • 1/2 tsk. kanel
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. brun farin
  • 1-2 dl vand
  • 1 tsk. soyasauce
  • Salt

Sådan gør du

  • Kom først olie i en gryde.
  • Tilføj hvidløg og lad det stege et par minutter.
  • Tilføj derefter krydderier og bønner. Steg et par minutter under omrøring.
  • Tilføj tomatpuré, brun farin, vand og soyasauce. Lad simre i minimum 15 minutter. Tilføj mere vand hvis nødvendigt.
  • Mos med en gaffel og smag til med salt. Velbekomme!


Hvad kan refried beans bruges til?


Du kan bruge disse bønner i alverdens retter – og særligt i de mexicanske retter, hvor du normalt bruger bønner eller hakket oksekød. Herhjemme er de særligt et hit i tortillas, tacos eller som fyld i en mexicansk salat. 

Refried beans

Du er også meget velkommen til at kigge forbi min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere modbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.