Sommersalat – quinoasalat med persille, blåbær og feta

af Stinna

Sommersalat – quinoasalat med persille, blåbær og feta. I weekenden var jeg til fødselsdag hos min moster og morfar. Min moster havde på forhånd spurgt, om jeg ville hjælpe med at lave et par salater – og selvfølgelig ville jeg det. Denne lækre quinoa-salat var den ene salat, den anden får I opskriften på snarest.

Det er længe siden, at jeg har smagt så skøn en salat. Så hvis du mangler en salat til aftensmaden, så må du love mig at afprøve denne. Jeg planlægger at lave den til min fødselsdag i oktober, måske med efterårs-ingredienser.

Jeg er startet på studie igen i dag, så min aften skal gå med læsning og derefter skal jeg tidligt i seng. Hav en dejlig mandag!


Denne salat er lavet med quinoa, persille, blåbær og feta. Derudover er der tilsat friske grønne asparges og grønne bønner, samt en nem dressing af olivenolie, citron, honning og salt. Skøn og nem salat, som er virkelig sommerlig.

SOMMERSALAT – QUINOASALAT MED PERSILLE, BLÅBÆR OG FETA (skålen på billedet)

opskriften er inspireret herfra

  • 500g asparges
  • 400g friske grønne bønner
  • 1 bundt forårsløg
  • ½ pose quinoa
  • ½-1 dl mandler
  • creme feta (den i en blok)
  • 2 store håndfulde friske blåbær
  • 2 håndfulde bredbladet persille

DRESSING

  • saften af 1 citron
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk honning
  • salt
  • peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog quinoa efter anvisning på pakken.
  2. Blancher bønnerne kort og skær dem herefter i små stykker.
  3. Hak grøntsagerne, mandlerne, persille og kom det i en skål.
  4. Kom blåbær i (gem lidt til pynt) og feta i.
  5. Når quinoa og bønnerne er kølet af, kommes de i skålen.
  6. Lav en dressing af olie, citron, honning, salt og peber og kom dette i.
  7. Velbekomme.

Sommersalat - Quinoasalat med persille, blåbær og feta

Print Friendly, PDF & Email
7 Kommentarer

7 Kommentarer

Beetrootbakery 25. august 2014 - 17:45

Mmmh nu får jeg helt lyst til noget med quinoa og feta… Den ser virkelig flot ud :)

Reply
Stinna 25. august 2014 - 18:53

Mange tak skal du have :-)

Reply
Lækker salat af gule beder, soyaristede solsikkekerner, tranebær og persille | Stinna - en sund madblog 4. september 2014 - 16:08

[…] den fødselsdag, hvor jeg var med til at lave denne salat, skulle vi have endnu en salat på bordet. Da jeg var nede at handle, fandt jeg fine gule beder og […]

Reply
Ulla Mogensen 7. november 2016 - 16:51

Hej. Hvor meget er en halv pose quinoa….? :-)

Reply
Stinna 28. marts 2017 - 20:20

Hej. beklager mit sene svar :-) Jeg vil anbefale at koge en stor portion og så se, hvad du synes der passer :-)

Reply
Maja Jensen 5. juli 2019 - 18:34

Hej,
Kan du anbefale noget i stedet for feta, som jeg ikke er så vild med. Det lyder iøvrigt lækkert :-)
Hilsen Maja

Reply
Stinna 6. juli 2019 - 09:38

Hej Maja :-) Kan du lide salatost? Det er mildere i smagen. Ellers kan det sagtens undværes. Men måske små tern frisk mozzarella og saltmandler vil være godt dertil.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.