Porretærte er en ægte tærte-klassiker. Min vegetariske porretærte er med grov bund og en masse smag.
Opskrift på porretærte
Denne opskrift på tærte med porre er nem at lave og smager skønt. I opskriften har jeg tilsat salatost/fetaost, timian, paprika og muskatnød – som giver tærten en skøn smag. Derudover har jeg tilsat hytteost til æggemassen, da konsistensen ikke bliver for ægget, men mere let. Det kan vi bedst lide herhjemme.
Porretærte
Ingredienser
Grov tærtebund
- 1 dl groft mel (fuldkornshvedemel)
- 2 dl hvedemel
- 1 dl creme fraiche
- 1/2 dl olie (fx olivenolie)
- 1/4 tsk. groft salt
Æggemasse
- 4 stk. æg
- 200 g hytteost
- 70 g salatost (eller fetaost)
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. sød paprika
- lidt revet muskatnød
- godt med peber
- 1 lille tsk. salt
Fyld
- 1 stk. løg
- 2-3 stk. porrer (cirka 250g)
Sådan gør du
Tærtebund
- Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
- Bland alle ingredienserne i en skål.
- Bland et hele godt sammen. Dejen må gerne være en smule klistret. Smør en form med olie. Alternativt kom bagepapir i.
- Kom dejen i formen og pres dejen ud med fingrene. Ellers kan du rulle dejen ud på et køkkenbord drysset med mel. Prik dejen med en gaffel. Forbag tærtebunden i 10 minutter i den forvarmede ovn.
Tærtefyld
- Skær løg og porre i tynde skiver. Kom det på tærtebunden.
Æggemasse
- Kom alle ingredienserne i en skål. Rør det godt rundt. Fordel æggemassen i den forbagte tærtebund. Vend lidt rundt, så massen fordeles mellem porrer og løg.
- Tærten bages til fyldet er stivnet og gyldent. Hold øje med den – bages i 30-40 minutter. Prik gerne lidt i den – der skal ikke være en masse væske, så skal den have lidt længere.
Noter
Grov tærtebund
Tærtebunden er lavet med groft mel og hvedemel. Kombinationen giver en skøn smag og så er der lidt mere fuldkorn i denne version. Du kan også prøve min variant med havregryn.
Grøntsagstærte
Hvis du også er vild med grøntsagstærte, så kan jeg også anbefale disse:
- Tærte med karamelliserede løg, mozzarella og rosmarin
- Rødbedetærte med feta
- Rødløgstærte med rosmarin og feta
Du er også meget velkommen til at følge med på Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
5 Kommentarer
Hej! Det er sådan nogle lækre opskrifter du laver kan tærterne fryses ned?
Hej, mange tak. Jeg har desværre ingen erfaring med at fryse tærter ned :-)
Det kan de, jeg laver altid dobbelt.
Tak for det, det må jeg få afprøvet.
Dejlig smagfuld og nem opskrift Har brugt den flere gange med forskellige grøntsager.