Porretærte med lækre karamelliserede løg, fetaost og timian. Denne vegetariske tærte er fyldt med smag og skønne ingredienser.
Opskrift på porretærte
Tærter er nemme at lave og mætter godt. Herhjemme er vi særligt vilde med at komme hytteost i æggemassen, som giver en skøn konsistens og smag. Dertil tilføjer jeg oftest også lidt krydderurter og andre smagsgivere, så tærten ikke smager for meget af ren æg. Derfor er der i denne porretærte både timian, fetaost og balsamico.
Rør alle ingredienserne til bunden sammen. Dejen skal være sammenhængende.
Rul dejen ud – gerne på et stykke bagepapir, så er det nemmere at komme i formen.
Smør en tærteform (24cm) med olie eller brug et stykke bagepapir. Kom dejen i formen og pres den ud, så den flugter med kanten. Skær evt. ekstra dej væk.
Bag bunden i 10 minutter midt i ovnen.
Grønt
Imens skæres løg og porre i tynde skiver.
På en pande kommes smør, balsamico og honning. Lad det smelte sammen. Tilsæt løg og porre og finthakket grønkål. Lad det stege i cirka 5 minutter – det må ikke blive brændt.
Fyld
I en skål blandes ingredienserne til æggemassen.
Fordel grøntsagerne fra panden i tærteformen. Fordel æggemassen over og vend det lidt rundt.
Bag tærten midt i ovnen i cirka 40-45 minutter. Hold øje med den – der er forskel på ovne.
Tærten drysses med frisk timian og groft salt efter smag.
2 Kommentarer
Hvor meget smør??
20 g smør :-)