Pizza margherita er en ægte klassiker med tomatsauce og ost. Denne pizza består af en sprød pizzabund, lækker tomatsauce og mozzarellaost. Helt enkelt og alligevel smager den ganske fantastisk.
Opskrift på pizza margherita
Pizza margherita er nok den mest enkle pizza, jeg kan komme i tanke om. Men alligevel er det én af mine favoritter, hvor alle ingredienserne virkelig kommer til sin ret. Ved en pizza margherita er det de tre elementer der har hovedrollen – og derfor er det også vigtigt, at din pizzasauce har en masse smag. Derfor vil jeg anbefale dig at lave din egen hjemmelavede pizzasauce. Du kan vælge at købe din pizzadej færdig, men jeg vil anbefale dig at lave den selv. Denne pizzadej skal kun hæve en time – så er du klar til hjemmelavede pizzaer.
Pizza margherita
Ingredienser
Pizzasauce
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk. tomatpuré
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. oregano / eller timian
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. æblecidereddike (kan erstattes af alm. eddike)
- 1 tsk. sukker
- ½-1 tsk. salt
Pizzadej
- 3 dl koldt vand
- 1/4 pakke gær ( cirka 12-15g)
- 3 spsk. olivenolie
- 1 tsk. groft salt
- 400 g hvedemel (Der er forskel på mel, så prøv dig gerne frem – brug gerne manitobamel)
Pizza margherita
- 2 kugler mozzarellaost
- frisk basilikum
Sådan gør du
Pizzasauce
- I en gryde kommes tomat, tomatpuré, oregano, olivenolie, sukker, æblecidereddike og salt.
- Hak hvidløg og chili fint. Kom det herefter i gryden.
- Lad saucen småkoge i 30 minutter. Men den bliver endnu bedre, hvis den simrer et par timer. Så lav den gerne i god tid.
Pizzadej
- Start med at opløse gær i vandet. Jeg brugte min røremaskine til denne opskrift.
- Tilsæt olie og salt. Rør det godt rundt.
- Tilsæt nu mel og lad dejen køre på røremaskine i cirka 10 minutter, til den er ensartet og glat. Allerhelst til dejen slipper skålens kanter. Dejen må ikke være tør, men skal heller ikke være for klistret – så må du tilsætte lidt mere mel.
- Kom et klæde over dejen og lad den hæve 1 time et lunt sted.
Pizza margherita
- Når dejen har hævet halvdelen af tiden, tændes ovnen på 275 (eller 250) grader varmluft. Placer en bageplade i midten.
- Når dejen er hævet til cirka dobbeltstørrelse, er den klar til at bage med.
- Kom en smule mel på fingrene. Tag halvdelen af dejen op og stræk i den, så den bliver større. Sørg for at lade kanterne være lidt tykkere end resten af pizzaen. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir. Stræk gerne mere i dejen – brug fingrene til at presse den større – men igen, lad kanterne være.
- Smør pizzabunden med pizzasauce og fordel mozzarellaosten (enten kan du skære den i tern eller tynde skiver).
- Når pizzaen er klar, skrues ovnen over på alm. ovn (over- og undervarme). Åben ovnen og træk bagepapiret over på den varme bageplade. Dette kan godt kræve en hjælpende hånd.
- Bag pizzaen til kanten er gylden og fyldet er færdigt. Drys med frisk basilikum.
- Velbekomme.
Pizza margherita er faktisk dén pizza, jeg oftest bestiller hvis jeg skal spise pizza ude. Jeg er vild med den simple og alligevel lækre smag. Opskriften herover rækker til 2 pizzaer. Lav dog gerne dobbeltportion, da pizzaerne sagtens kan fryses. Så skal du blot lune dem i ovnen, inden de serveres med frisk basilikum.
Til opskriften har jeg brugt mozzarellakugler – også kaldet frisk mozzarella. Du kan naturligvis også bruge revet ost, hvis du ønsker.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.