1,1K
Pasta pikante er en skøn vegetarisk pastaret med tomater, peberfrugt, appelsinsaft og fløde. Den er ganske nem at lave og serveres med stegt halloumi på.
Opskrift på pasta pikante
Herunder finder du opskriften til cirka 3-4 portioner. Du kan med fordel krydre saucen med chili eller cayennepeber. Herhjemme blev det undladt, så husets yngste også kunne spise med.
Pasta pikante
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Pikantsauce
- olivenolie til stegning
- 1 stk. løg, finthakket
- 4 stk. laurbærblade
- 2 stk. peberfrugt, skåret i helt små tern
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 200 g cherrytomater, skåret i halve
- 1 tsk. paprika
- 2 stk. appelsiner, saft heraf (cirka 2 dl)
- 2 dl piskefløde
- salt og peber
Stegt halloumi
- 200 g halloumi eller grillost
- 2 spsk. olivenolie
Servering
- 300-400 g pasta
Sådan gør du
Pikantsauce
- Kom olie på en stegepande. Steg løg, peberfrugt, laurbærblade og hvidløg i cirka 6 minutter under omrøring.
- Tilsæt derefter tomater, appelsinsaft, paprika, fløde, salt og peber. Skru ned for varmen og lad det småsimre i cirka 10 minutter under omrøring.
Pasta
- Kog pasta efter anvisning på pakken, mens saucen simrer.
Halloumi
- Skær halloumi i tern og steg det på en pande i lidt olie, til det er godt gyldent.
Servering
- Når pasta er færdigkogt, hældes vandet fra og pasta tilsættes til saucen. Vend det godt rundt. Lad det gerne 'trække' i cirka 5-10 minutter. Smag til med salt.
- Serveres med stegt halloumi. Velbekomme!
Følger du med på Instagram? Ellers er du meget velkommen.