Pasta pikante

af Stinna

Pasta pikante er en skøn vegetarisk pastaret med tomater, peberfrugt, appelsinsaft og fløde. Den er ganske nem at lave og serveres med stegt halloumi på.

Opskrift på pasta pikante

Herunder finder du opskriften til cirka 3-4 portioner. Du kan med fordel krydre saucen med chili eller cayennepeber. Herhjemme blev det undladt, så husets yngste også kunne spise med.

Pasta pikante

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Pikantsauce

  • olivenolie til stegning
  • 1 stk. løg, finthakket
  • 4 stk. laurbærblade
  • 2 stk. peberfrugt, skåret i helt små tern
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 200 g cherrytomater, skåret i halve
  • 1 tsk. paprika
  • 2 stk. appelsiner, saft heraf (cirka 2 dl)
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber

Stegt halloumi

  • 200 g halloumi eller grillost
  • 2 spsk. olivenolie

Servering

  • 300-400 g pasta

Sådan gør du

Pikantsauce

  • Kom olie på en stegepande. Steg løg, peberfrugt, laurbærblade og hvidløg i cirka 6 minutter under omrøring.
  • Tilsæt derefter tomater, appelsinsaft, paprika, fløde, salt og peber. Skru ned for varmen og lad det småsimre i cirka 10 minutter under omrøring.

Pasta

  • Kog pasta efter anvisning på pakken, mens saucen simrer.

Halloumi

  • Skær halloumi i tern og steg det på en pande i lidt olie, til det er godt gyldent.

Servering

  • Når pasta er færdigkogt, hældes vandet fra og pasta tilsættes til saucen. Vend det godt rundt. Lad det gerne 'trække' i cirka 5-10 minutter. Smag til med salt.
  • Serveres med stegt halloumi. Velbekomme!

Følger du med på Instagram? Ellers er du meget velkommen.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.