Pasta med svampesauce

af Stinna

Pasta med svampesauce og fløde er en fantastisk ret, som næsten ingen tid tager at lave. Pastaretten er fyldt med smag og er virkelig cremet. Drys gerne med parmesanost eller en anden hård ost.

Pasta med svampesauce

Pasta med svampesauce

Pasta med svampesauce er en lidt fed ret, som er virkelig cremet og fyldt med smag. For mig er det ægte comfort-food, som passer perfekt til en kold vinterdag, hvor jeg har lyst til noget med fløde. I opskriften har jeg brugt brune champignon, men du kan også bruge andre svampe. Prøv fx at udskifte halvdelen af champignon med kantareller.

Pasta med svampesauce

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Stegte svampe

  • 400 g svampe (fx brune champignon)
  • 1 spsk. olivenolie

Sauce

  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 5 dl piskefløde
  • 1 drys røget paprika
  • salt og peber

Servering

  • 400 g tørret pasta
  • parmesanost eller andet ost
  • frisk timian eller persille

Sådan gør du

Stegte svampe

  • Start med at rengøre svampene grundigt. Skær dem i skiver. Kom olie på en pande og steg svampene ved middelhøj-varme, til de har fået farve og er skrumpet ind. Hæld dem derefter på en tallerken.

Sauce

  • Kog pasta som anvist på pakken.
  • Hak løg og hvidløg fint. Kom olie på panden og steg løg og hvidløg, til de er 'klare' og ikke brune. Tilsæt fløde, salt, peber og paprika.
  • Tilsæt svampe og lad saucen simre, til pastaen er færdig. Hvis du ønsker en tykkere sauce, kan du tilsætte lidt maizena rørt op i vand. Smag saucen til med salt.
  • Hæld pastaen over i panden og vend det hele rundt. Tilsæt revet ost og drys med persille eller timian. Velbekomme.

Tilbehør til pasta med svampesauce

  • Da denne svampesauce er cremet og lavet med fløde, kan jeg godt lide at servere en god salat til.
  • Prøv også at toppe pastaretten med friske tomater og bredbladet persille lige inden servering. Det smager også skønt.

Pastaretter med fløde

Pasta og fløde er det perfekte makkerpar. Hvis du har det på samme måde, så vil jeg også anbefale dig at prøve grønkålspasta med græskar og fløde eller citronpasta med flødesauce. Prøv også gerne denne veganske spaghetti i cashewnødde-sauce med svampe.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.