Paneret knoldselleri

af Stinna

Paneret knoldselleri er én af de lækreste måder at servere knoldselleri. Det er smagfuldt, sprødt og bare utrolig lækkert.

Opskrift på paneret knoldselleri

Rynker du på næsen når du hører ordet ‘knoldselleri’? Det tror jeg at mange gør. Men herhjemme er vi blevet helt vilde med knoldselleri, efter vi lige har knækket koden til at tilberede det på en lækker måde. I denne opskrift er knoldselleri skåret i skiver og vendt i en lækker blanding med pankorasp. Derefter er det stegt på panden og bagt i ovnen. Det giver lækre, sprøde skiver knoldselleri – som er perfekte som et alternativ til en bøf.

Herhjemme serveres skiverne med ovnbagte kartofler og svampesauce til.

Paneret knoldselleri

Opskriften herunder rækker til 5 stk. knoldselleri. Du kan med fordel fordoble opskriften, så du har 10 stk.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 5 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 stk. knoldselleri (350 g)
  • 1 stk. æg, sammenpisket

Panko-blanding

  • 50 g pankorasp
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. timian, tørret
  • 1/2-1 tsk. salt

Hvedemel

Stegning

  • 2 spsk. olivenolie
  • 25 g smør til stegning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Start med at skrælle knoldselleri og skær det i skiver af 1 cm.
  • Bland derefter pankorasp, hvedemel, timian og salt i en skål.
  • Hæld hvedemel i en skål og hæld også æg i en skål for sig.
  • Vend hver skive knoldselleri først i hvedemel, derefter æg og til sidst i panko-blandingen.
  • Steges på en pande med smør og olivenolie.
  • De skal være godt gyldne.
  • Efter de er stegt, kommes de på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages i cirka 15-20 minutter, til de er møre.
  • Spises med det samme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.