3,1K
Pandekager med kikærter er en opskrift på lækre madpandekager, hvor dejen er tilsat kogte kikærter. Dejen blendes og steges efterfølgende på en pande – helt som med almindelige pandekager.
Opskrift på pandekager med kikærter
Herhjemme laver vi nogle gange nemme kikærtepandekager. Men hvis du ikke kan skaffe kikærtemel, er disse nemme pandekager med kikærter et godt bud. Her kan du nemlig bruge ganske almindelige kogte kikærter, eller kikærter fra dåse. Brug en god blender, så dejen blendes helt fint.
Pandekagerne kan spises med lige det fyld, du ønsker. Herhjemme spiste vi dem med pesto, salat og stegt halloumi.
Pandekager med kikærter
Antal: 10 stk.
Ingredienser
- 250 g kikærter, kogte
- 3 stk. æg
- 2 dl vand
- 2-2,5 dl letmælk
- 150 g hvedemel
- Salt
- olie til stegning
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne sammen. Dejen skal have almindelig pandekagedej-konsistens. Tilsæt evt. mere mælk, hvis dejen er for tyk.
- Kom olie på en pande (gerne en god slip-let pande).
- Steg pandekagerne til de er gyldne på begge sider. Vend dem forsigtigt.
- Spises gerne med pesto, salat og stegt halloumi. Velbekomme!