Nem hverdagsmad – pasta og grønt i kokosmælk

af Stinna

Nem hverdagsmad – pasta og grønt i kokosmælk. Til jer af der følger med på instagram har I måske kunne fornemme, at jeg laver en del nemt og hurtigt aftensmad for tiden. De sidste uger har stået på eksamen og jeg har ikke haft det store overskud til at eksperimentere en masse i køkkenet, men jeg har alligevel skulle have noget at spise. Forleden blev det til denne ret, som faktisk endte med at blive ret så god – og så er det virkelig en nem ret, til de dage hvor man ikke orker at skulle stå længe i køkkenet.

Retten består af pasta, grønt, kikærter, krydderier og kokosmælk. Man kan sagtens gøre retten anderledes ved at tilsætte andre typer af grøntsager, flere krydderier osv. Men det her er et ret godt bud på en nem og hurtig omgang aftensmad, til de dage hvor  man ikke orker det helt store.

Egentligt havde jeg ikke tænkt mig at dele denne opskrift med jer. Men som min søde søster sagde forleden, så er det netop de nemme retter hun oftest finder inspiration i på blogs – de små fif til, hvordan man hurtigt kan trylle et måltid frem i køkkenet, uden at skulle handle en helt masse. Så her får I opskriften på pasta og grønt i kokosmælk:

NEM HVERDAGSMAD – PASTA OG GRØNT I KOKOSMÆLK

  • 150g pasta (jeg brugte fuldkornsskruer)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2  fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 broccoli
  • 1 dåse kikærter
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk. tomatpure
  • salt
  • peber
  • 1/2 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Fremgangsmåde:

  1. Start med at koge pastaen i en gryde med letsaltet vand. Pastaen skal koge, til den næsten er færdig.
  2. Kom olivenolie i en pande.
  3. Hak hvidløg fint og snit løg. Kom det i den varme pande og lad det stege lidt.
  4. Skær broccoli i mindre stykker og peberfrugt i tern. Tilsæt det til panden.
  5. Tilsæt tomatpure, lidt salt, peber, paprika, oregano og lad det stege et øjeblik.
  6. Kom kokosmælk ved og lad det simre, til pastaen er færdig.
  7. Tilsæt pastaen og lad det koge med i saucen lidt, til det er helt færdigt.
  8. Retten smages til med salt og drysses med bredbladet persille.
  9. Velbekomme.

 

Print Friendly, PDF & Email
4 Kommentarer

4 Kommentarer

Carina 2. oktober 2018 - 12:41

Kan kikærterne undlades? Og evt erstattes af andet? Og af hvad?

Reply
Stinna 3. oktober 2018 - 07:27

Det kan de godt – måske erstattes af en anden type bønne? :-)

Reply
Julie 5. november 2018 - 15:07

Hvor mange personer er retten ca. til? :-)

Reply
Stinna 6. november 2018 - 20:50

2-3 personer vil jeg gætte på :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.