Mexicansk vegetarburger med de lækreste belugabøffer, smagfuld salsa, cremet guacamole og selvfølgelig cheddarost. Elsker du også mexicansk mad og burgere? Så må du prøve disse!
Opskrift på mexicansk vegetarburger
Herunder finder du min opskrift på den lækreste vegetarburger med mexicanske smage. Opskriften tager udgangspunkt i min lækre opskrift beluga bøffer, som i denne opskrift er smagt til med mexi-krydderier. Derudover er der i burgeren guacamole, en krydret grøntsagssalsa og cheddarost.
Opskriften herunder rækker til cirka 4-5 burgere. Der er derfor nogle bøffer til overs, som kan fryses ned til en anden gang.
Ret: Aftensmad
Køkken: mexicansk, Vegetarisk
Servings: 4portioner
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu
Ingredienser
1dlbelugalinser, rå
1dlperlespelt, rå
1stk. løg
1stk. mozzarellakugle
2spsk.tomatpuré
3stk. æg
2fedhvidløg
1stor tsk.paprika
1spsk.oregano, tørret
2tskkoriander
2tskspidskommen
1tsk.hvidløgspulver
1drystørret chili
Salt og peber
2spsk.olivenolie
5spsk.hvedemel med top
100gfrosne majs (optøet)
Frisk grøntsagssalsa
250gcherrytomater, skåret i kvarte
1/2stk. agurk, skåret i små tern
1fedhvidløg, finthakket
0,5bundt frisk koriander, finthakket
Salt
1spsk.limesaft
2stk. forårsløg, snittet fint
Guacamole
2stk. avocado
1/2stk. lime, saften
salt
1fedhvidløg, finthakket
1tsk.spidskommen
Servering
Burgerboller
Sådan gør du
Belugabøffer
Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.
Skyl belugalinser og perlespelt grundigt. Kog det sammen i en gryde, til de er møre – men stadig har en lidt bid. Skyl dem med koldt vand efterfølgende.
I en foodprocessor blendes løg, mozzarellaost, tomatpuré, æg, hvidløg, krydderier og olie sammen.
Tilsæt perlespelt, belugalinser og optøede majs. Bland det godt sammen. Smag på farsen – den må gerne være lidt salt.
Tilsæt hvedemel til du har en konsistens, hvor du kan forme bøfferne uden at de flyder for meget ud. Konsistensen skal være blød , men må ikke være for flydende.
Form 10 bøffer og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem flade ala burgerbøffer og pensl dem med olivenolie.
Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er faste og gyldne.
Salsa
Rør alle ingredienserne til salsaen sammen i en skål. Smag til med salt.
Guacamole
Blend alle ingredienserne sammen (eller mos det blot med en gaffel). Smag til med lime og salt.
Burger
Lun burgerbollerne og fyld dem med guacamole, mexicanske belugabøffer, salsa og ost. Velbekomme!
7 Kommentarer
Kan jeg bruge noget andet i stedet for perlespelt?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt
mig med. Men jeg tror sagtens, at du kan skifte ud med lignende – fx perlebyg osv.
Der står i fremgangsmåde at der skal revet ost i, men det står ikke i ingredienslisten. Hvor meget skal der i og nogen bestemt slags ost?
Tak, det er rettet. De er uden revet ost, men de smager også skønt med en håndfuld revet vesterhavsost eller cheddarost i :-)
Kan bøfferne fryses?
Det kan de sagtens :-)
[…] elsker vi mexicansk mad og denne panini er én af vores favoritter. Panini er nemlig helt genialt som aftensmad til de […]