1,3K
Mexicansk vegetarburger med de lækreste belugabøffer, smagfuld salsa, cremet guacamole og selvfølgelig cheddarost. Elsker du også mexicansk mad og burgere? Så må du prøve disse!
Opskrift på mexicansk vegetarburger
Herunder finder du min opskrift på den lækreste vegetarburger med mexicanske smage. Opskriften tager udgangspunkt i min lækre opskrift beluga bøffer, som i denne opskrift er smagt til med mexi-krydderier. Derudover er der i burgeren guacamole, en krydret grøntsagssalsa og cheddarost.
Mexicansk-vegetarburger
Opskriften herunder rækker til cirka 4-5 burgere. Der er derfor nogle bøffer til overs, som kan fryses ned til en anden gang.
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 1 dl belugalinser, rå
- 1 dl perlespelt, rå
- 1 stk. løg
- 1 stk. mozzarellakugle
- 2 spsk. tomatpuré
- 3 stk. æg
- 2 fed hvidløg
- 1 stor tsk. paprika
- 1 spsk. oregano, tørret
- 2 tsk koriander
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 drys tørret chili
- Salt og peber
- 2 spsk. olivenolie
- 5 spsk. hvedemel med top
- 100 g frosne majs (optøet)
Frisk grøntsagssalsa
- 250 g cherrytomater, skåret i kvarte
- 1/2 stk. agurk, skåret i små tern
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 0,5 bundt frisk koriander, finthakket
- Salt
- 1 spsk. limesaft
- 2 stk. forårsløg, snittet fint
Guacamole
- 2 stk. avocado
- 1/2 stk. lime, saften
- salt
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk. spidskommen
Servering
- Burgerboller
Sådan gør du
Belugabøffer
- Start med at tænde ovnen på 225 grader varmluft.
- Skyl belugalinser og perlespelt grundigt. Kog det sammen i en gryde, til de er møre – men stadig har en lidt bid. Skyl dem med koldt vand efterfølgende.
- I en foodprocessor blendes løg, mozzarellaost, tomatpuré, æg, hvidløg, krydderier og olie sammen.
- Tilsæt perlespelt, belugalinser og optøede majs. Bland det godt sammen. Smag på farsen – den må gerne være lidt salt.
- Tilsæt hvedemel til du har en konsistens, hvor du kan forme bøfferne uden at de flyder for meget ud. Konsistensen skal være blød , men må ikke være for flydende.
- Form 10 bøffer og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem flade ala burgerbøffer og pensl dem med olivenolie.
- Bages midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er faste og gyldne.
Salsa
- Rør alle ingredienserne til salsaen sammen i en skål. Smag til med salt.
Guacamole
- Blend alle ingredienserne sammen (eller mos det blot med en gaffel). Smag til med lime og salt.
Burger
- Lun burgerbollerne og fyld dem med guacamole, mexicanske belugabøffer, salsa og ost. Velbekomme!
6 Kommentarer
Kan jeg bruge noget andet i stedet for perlespelt?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt
mig med. Men jeg tror sagtens, at du kan skifte ud med lignende – fx perlebyg osv.
Der står i fremgangsmåde at der skal revet ost i, men det står ikke i ingredienslisten. Hvor meget skal der i og nogen bestemt slags ost?
Tak, det er rettet. De er uden revet ost, men de smager også skønt med en håndfuld revet vesterhavsost eller cheddarost i :-)
Kan bøfferne fryses?
Det kan de sagtens :-)