240
Marokkansk gryderet med græskar er en skøn og smagfuld vegetarret, som er inspireret af det marokkanske køkken. Gryderetten er med græskar, kikærter og varme krydderier.
Opskrift på marokkansk gryderet
Elsker du også varmende og smagfulde gryderetter? Så er marokkansk mad og denne gryderet sikkert også noget for dig. Den er med spidskommen, koriander og paprika. Jeg har undladt fløde og kokosmælk i denne gryderet, da jeg ved at mange af jer ønsker opskrifter uden dette. Men jeg tænker, at gryderetten sagtens kunne bruge en lille sjat fløde – for en lidt fede version.
Hvis du vil lave retten som en del af en middag, vil denne marrokanske dip passe godt til og måske med disse gule ris.
Marokkansk gryderet
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 1 spsk. olie
- 1 stk. løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. røget paprika
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. koriander
- 1 stk. porre, fintsnittet
- 2 dl passata
- 5 dl vand
- 2 tsk. soyasauce
- Grøntsagsbouillon
- 1 dåse kikærter (240 g kogte kikærter)
- 1 stk. hokkaidogræskar, lille, skåret i små tern
Servering
- Ris
- Creme fraiche
- Granatæblekerner
- Mynte
Sådan gør du
- Kom olie i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det stege et minuts tid under omrøring.
- Tilsæt alle krydderierne og porre og lad det stege kort under omrøring.
- Tilsæt passata, vand, grøntsagsbouillon, soyasauce, kikærter og græskar.
- Lad gryderetten simre, til græskar er mørt. Smag til med salt og peber.
- Serveres med ris, creme fraiche, granatæblekerner og mynte.