Mac and cheese er en amerikansk klassisker. Pastaretten består af pasta og ostesauce, som bages i ovnen. I denne udgave har jeg tilsat blomkål og svampe, som gør den klassiske mac and cheese endnu bedre. Pastaretten er stadig cremet og lækker, men indeholder lidt mere smag og bid, end den klassiske opskrift.
Opskrift på mac and cheese
Mac and cheese er normalt en lidt tung pastaret, som er fyldt med ost. I min udgave har jeg brugt en smule mindre ost, tilsat krydderurter og grøntsager. Hvis du er helt vild med ost, kan du selvfølgelig sagtens tilføje ekstra ost til retten. Den ovnbagte pastaret toppes med cheddarost og pankorasp, som giver en sprød og lækker skorpe.
Mac and cheese med blomkål
Ingredienser
- 300 g makaroni
- 1 stk. blomkål (mellemstort)
- 1 stk. stort løg
- 200 g champignon
- smør til stegning
Mornaysauce
- 20 g smør
- 3 spsk. hvedemel
- 3 dl mælk
- 140 g revet cheddarost
- salt og peber
- 1/2 tsk. revet muskatnød
- 2 tsk. tørret timian
- 3 dl vand
Topping
- 50 g revet ost (eller mere)
- 1 håndfuld rasp (gerne pankorasp)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader over-og undervarme.
- Kog makaroni efter anvisning på posen, så det stadig har bid. Kom pasta i et fad efter kogning.
- Riv blomkål groft på et rivejern. Tilsæt det i fadet.
- Hak løg fint og steg det i smør på en pande. Det skal ikke blive brunt. Tilsæt de stegte løg i fadet.
- Skær champignon i skiver og steg dem i smør, til de er gyldne. Kom dem efterfølgende i fadet.
Mornaysauce
- Smelt smør i en lille gryde.
- Tilsæt mel og pisk det godt sammen. Tilsæt nu mælk og rør godt rundt, til saucen begynder at blive lidt tyk. Tilsæt lidt revet muskatnød, ost, salt og peber. Tilsæt vand og timian. Rør rundt og tag ostesaucen af varmen.
Mac and cheese
- Tilsæt ostesaucen til fadet med pasta. Vend det hele rundt. Smag til med salt.
- Drys med revet ost og rasp. Hvis du er meget vild med ost, tilføjer du selvfølgelig bare ekstra ost.
- Bages midt i ovnen i 25 minutter.
Tilbehør til mac and cheese
Mac and cheese er ægte comfort-food. Den slags, der gerne spises direkte i en skål og uden andet til. Men du kan selvfølgelig sagtens pifte retten lidt op, ved at servere pastaretten med en simpel salat med peberfrugt, tomater og edamamebønner til. Så bliver måltidet knap så tungt, men stadig utrolig lækkert.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
6 Kommentarer
Lidt trist og smagløs♀️
Øv da – herhjemme er vi glade for opskriften :-)
Vi syntes at den er rigtig god – men at det skal bages lidt længere :-)
Dejligt at opskriften kan bruges :-)
Vi tænkte at den lige skulle spices op, så vi kom 2 fed revet hvidløg i, inden vi samlede retten.
Sovsen fik en grønsagsterning, og ellers kom der flere krydderier i.
Retten er en god base til at blande andet i, da noget at blomkålen kan erstattes med andre grøntsager.
Det lyder også godt :-)