Løgsuppe er en hurtig og nem suppe, som serveres med ostebrød. Det er en skøn og klassisk opskrift, som er perfekt som hverdagsret.
Opskrift på løgsuppe
Selvom suppen er helt enkel, skal den ikke undervurderes – den smager nemlig virkelig skønt. Suppen er vegetarisk og er lavet af få ingredienser. Dertil er den ganske budgetvenlig og indeholder ingredienser, de fleste ofte har i køleskabet.
Den lækre suppe serveres med ostebrød. I min opskrift har jeg penslet brødene med olie og hvidløg. Det giver ekstra god smag til suppen. I opskriften har jeg tilsat fløde, men dette er der ikke i en klassisk løgsuppe. Så hvis du ikke kan lide fløde, kan dette sagtens undlades.
Løgsuppe
Ingredienser
- 25 g smør
- 850 g løg
- 6 fed hvidløg
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk. tørret timian
- 1 L vand
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning
- salt og peber
- 1 tsk. soyasauce
- 2 dl piskefløde
- evt. lidt maizena (rørt op i vand)
Ostebrød
- 8 skiver flute
- 1 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 100 g revet ost
Sådan gør du
Løgsuppe
- Skær løg i halve og skær dem derefter i tynde skiver.
- Kom smør i en gryde og steg løg ved lav/middel varme. De skal stege længe – gerne 30 minutter.
- Tilsæt hvidløg og sukker. Lad det stege i 5 minutter.
- Tilsæt timian, vand, grøntsagsbouillonterning, salt, peber og soyasauce. Lad det simre i 10 minutter.
- Tilsæt fløde og varm det op. Smag til med salt. Hvis du ønsker en tykkere suppe, kan du jævne den med en smule maizena rørt op i vand.
Flutes
- Tænd oven på 200 grader varmluft.
- Pensl brødene med olie og hvidløg. Rist dem i ovnen til de er gyldne.
- Fordel ost på dem og bag dem igen, til osten er smeltet.
Servering
- Server suppen i skåle og top dem med hvidløgsflutes. Serveres med det samme.
Fransk løgsuppe med ostebrød
I en løgsuppe steges løgene længe, så de får den lækre løgsmag frem. Hovedingrediensen er løg og der bruges også lidt timian og grøntsagsbouillon.
Suppe med ostebrød
Ingen løgsuppe uden ostebrød – sådan må det være. Ostebrødet kan sagtens laves af daggammelt brød, som du rister i ovnen. Brødet må gerne være godt sprødt og toppes med din yndlingsost – jeg bruger blot revet mozzarellaost. Mange kommer brødet ned i suppen og derefter en tur i ovnen, så brødet får lov til at suge væske fra suppen. I min udgave kommes ostebrødet blot i lige inden servering – så er det stadig en smule sprødt.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
3 Kommentarer
Skøn skøn suppe med masser af smag – dejlig på en kold dag
Hvor er det dejligt, at du kan bruge opskriften. Tak :-)
Skøn suppe ! Havde ikke fløde hjemme, så det blev i stedet til kokosmælk!! Og det smagte godt