Linsepandekager er tynde madpandekager bagt med røde linser i. De smager virkelig godt og kan fyldes med alverdens fyld. Madpandekagerne mætter virkelig godt, grundet de mange linser i dejen.
Opskrift på linsepandekager
Linsepandekagerne er virkelig nemme at lave. De røde linser koges og skal blot blendes sammen med de øvrige ingredienser. Derfor kræver opskriften også, at du har en blender eller foodprocessor.
Linsepandekager
Ingredienser
- 200 g røde linser (tørrede)
- 2 stk. æg
- 2,5 dl mælk (fx letmælk)
- 1 tsk. salt
- 200 g hvedemel
- olie til stegning
Sådan gør du
- Kog røde linser som anvist på pakken. Lad dem køle helt af (eller skyl dem i koldt vand).
- Kom alle ingredienserne i en blender og blend det til en ensartet konsistens.
- Kom olie på en pande. Steg pandekagerne ved middelhøj varme på begge sider. Brug gerne en slip-let pande, så er det nemmest.
- Spises med fyld i. Velbekomme.
Linsepandekagerne laves (næsten) som almindelige pandekager. Du skal dog først lige koge 200 g røde linser, som du blender sammen med pandekagedejen. Pandekagerne smager på ingen måde af linser, men er en genial måde at få lidt ekstra proteiner på. Min kæreste bryder sig ikke om røde linser, men kunne virkelig godt lide disse linsepandekager. De blev godkendt herhjemme. Pandekagerne er smidige og kan sagtens spises med fyld i. Måske de også vil være gode med lidt marmelade og sukker?
Når du koger linserne, bliver de lidt grød-agtige og kan derfor sagtens blendes ind i dejen, uden at de vil blive bemærket.
Fyld til linsepandekagerne
Linsepandekagerne kan fyldes med lige det fyld, du normalt kommer i dine madpandekager. Prøv fx med rødbedehummus, kikærter, feta, avocado og spinat. Eller vegetariske madpandekager med bønnefyld.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.