Koreansk tacos med soyastegte blomkål, chilimayo, syltede rødløg og spidskål. Denne vegetariske udgave af koreanske tacos smager helt fantastisk og er fyldt med smag.
Vegetarisk koreansk tacos
Koreanske tacos minder om traditionelle tacos, men er mere inspireret af det asiatiske køkken. I min opskrift er blomkål stegt i en marinade med soyasauce, hvidløg og ingefær. Dertil har jeg lavet en dressing ala chili mayo, som passer godt sammen med de stegte blomkål. Disse tacos toppes med syltede rødløg, sesamfrø, chilisauce og koriander. Koriander kan du naturligvis bare undlade, hvis du ikke kan lide dem.
Til opskriften har jeg som brød brugt mine bløde tacos.
Koreansk tacos
Ingredienser
Dressing med chilimayo
- 2 dl creme fraiche (gerne 9-18%)
- 3 spsk. mayonnaise
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 0,5-1 spsk. chilisauce (alt efter hvor stærk den er)
- 1 spsk. limesaft
- salt
Marineret blomkål
- 4 spsk. olivenolie
- 1 stk. frisk ingefær (cirka 1 x 1 cm), revet
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk. soyasauce
- 0,5 dl brun farin
- 2 spsk. vand
- salt og peber
- 1 stk. blomkål
Fyld
- 1 stk. lilla spidskål
- 1 spsk. limesaft
- salt og peber
- koriander
- syltede rødløg
- sesamfrø
- sød chilisauce
Sådan gør du
Tacos
- Hvis du selv vil bage dine tacos, skal du starte med dette. Følg linket til opskriften – brug denne opskrift på tacos.
Dressing med chilimayo
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt og sæt til side.
Marinade
- Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Skær blomkål i mindre stykker. Kom marinaden på en pande og varm den op. Når marinaden er varm, tilsættes blomkål. Lad det stege i cirka 10 minutter, mens du vender rundt i det.
Fyld
- Snit spidskål helt fint. Brug gerne en foodprocessor eller mandolinjern. Kom det i en skål. Tilsæt limesaft, salt og peber. Rør det rundt.
Servering
- Smør tacos med dressing og fuld dem med stegt blomkål, spidskål, friske koriander, syltede rødløg, sesamfrø og lidt ekstra chilisauce. Velbekomme.
Tilbehør til tacos
Denne opskrift på koreansk tacos rækker til 8 tacos med fyld. Alt efter hvor sultne I er, vil der være til 2-3 personer i denne opskrift. Hvis det skal spises af flere til aftensmad, så lav gerne asiatiske kålsalat som tilbehør.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.