Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Koreansk tacos

af Stinna

Koreansk tacos med soyastegte blomkål, chilimayo, syltede rødløg og spidskål. Denne vegetariske udgave af koreanske tacos smager helt fantastisk og er fyldt med smag.

Vegetarisk koreansk tacos

Koreanske tacos minder om traditionelle tacos, men er mere inspireret af det asiatiske køkken. I min opskrift er blomkål stegt i en marinade med soyasauce, hvidløg og ingefær. Dertil har jeg lavet en dressing ala chili mayo, som passer godt sammen med de stegte blomkål. Disse tacos toppes med syltede rødløg, sesamfrø, chilisauce og koriander. Koriander kan du naturligvis bare undlade, hvis du ikke kan lide dem.

Til opskriften har jeg som brød brugt mine bløde tacos.

Koreansk tacos

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk, Vegetarisk
Antal: 8 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Dressing med chilimayo

  • 2 dl creme fraiche (gerne 9-18%)
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 0,5-1 spsk. chilisauce (alt efter hvor stærk den er)
  • 1 spsk. limesaft
  • salt

Marineret blomkål

  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 stk. frisk ingefær (cirka 1 x 1 cm), revet
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk. soyasauce
  • 0,5 dl brun farin
  • 2 spsk. vand
  • salt og peber
  • 1 stk. blomkål

Fyld

  • 1 stk. lilla spidskål
  • 1 spsk. limesaft
  • salt og peber
  • koriander
  • syltede rødløg
  • sesamfrø
  • sød chilisauce

Sådan gør du

Tacos

Dressing med chilimayo

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt og sæt til side.

Marinade

  • Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål. Skær blomkål i mindre stykker. Kom marinaden på en pande og varm den op. Når marinaden er varm, tilsættes blomkål. Lad det stege i cirka 10 minutter, mens du vender rundt i det.

Fyld

  • Snit spidskål helt fint. Brug gerne en foodprocessor eller mandolinjern. Kom det i en skål. Tilsæt limesaft, salt og peber. Rør det rundt.

Servering

  • Smør tacos med dressing og fuld dem med stegt blomkål, spidskål, friske koriander, syltede rødløg, sesamfrø og lidt ekstra chilisauce. Velbekomme.

Tilbehør til tacos

Denne opskrift på koreansk tacos rækker til 8 tacos med fyld. Alt efter hvor sultne I er, vil der være til 2-3 personer i denne opskrift. Hvis det skal spises af flere til aftensmad, så lav gerne asiatiske kålsalat som tilbehør.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy