8,7K
Vegetarisk pho – skøn vietnamesisk suppe.
Vegetarisk pho
Pho er en klar suppe med risnudler, friske koriander, godt med krydderier og den smager så skønt. normalt er pho lavet med enten kylling (pho ga) eller oksekød (pho bo) , men jeg har lavet en vegetarisk/vegansk udgave. Det er min udgave, som I får opskriften på herunder.
Vegetarisk pho
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 5 dl grøntsags-fond
- Risnudler
- 2 stk. nelliker
- 1 stjerneanis
- 2 tsk. stødt tørret koriander
- 2 spsk. revet frisk ingefær
- 1 stk. forårsløg (porre kan også bruges)
- 1 spsk. sukker alternativt kokossukker eller andet sødende
- Saften af ½ citron opskriften bruger 1 spsk. fiskeolie istedet
- 2 stk. gulerødder
- 1 håndfuld friske koriander
- 1 stk. rød chili
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Steg nelliker, stjerneanis og 2 tsk tørret koriander i olie i en gryde. Steges i ca. 4 minutter.
- Skær forårsløg i tynde ringe.
- Kom grøntsags-fond, revet frisk ingefær, chili, sukker og citron i gryden.
- Lad det koge ved lav varme i 20 minutter.
- Smag til med citron.
- Skær gulerødderne i fine strimler og kom dem i suppen.
- Kog imens risnudler efter pakkens anvisning.
- Hæld vandet fra nudlerne.
- Fordel nudler i skåle og fordel suppen over.
- Pynt med friske koriander, forårsløg og lidt frisk chili.
- Spises mens det er helt varmt.
Noter
Hvis du mangler fyld, så tilsæt kikærter til suppen.
9 Kommentarer
Hej Stinna
Det ser super lækkert ud – hvordan laver du din grøntsags fond?
Knus
Tak :-) Denne er købt, blot bouillon. Men måske jeg skal prøve at lave en grøntsags-fond – det var da en god idé!?
Thanks :-)
Kære Stinna
Sikke en skøn blog du har og tusind tak for de skønne ord:) Håber du får lyst til at lave flere retter. Elsker selv vores grønne risotto, hvor du jo kan bruge perlespelt istedet for risotto ris hvis det er:)
Mvh Louise
Tak – den vil jeg helt sikkert prøve :-)
Mange tak for den fine bog!
Hilsen
Stinna
Det er virkelig en dejlig ret. Man før følsen af at være i asien når man dufter maden i huset. virkelig en oplevelse :) ***** stjerne herfra
Dejligt at du kunne bruge opskriften! :-)
Menes ikke forårsløg istedet for porre?
Jeg brugte en lille porre – men brug endelig forårsløg :-)