Vegetarisk pho

af Stinna

pho-3

Vegetarisk pho – skøn vietnamesisk suppe.

Vegetarisk pho

Pho er en klar suppe med risnudler, friske koriander, godt med krydderier og den smager så skønt. normalt er pho lavet med enten kylling (pho ga) eller oksekød (pho bo) , men jeg har lavet en vegetarisk/vegansk udgave. Det er min udgave, som I får opskriften på herunder.

Vegetarisk pho

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Vegetarisk, vietnamesisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 5 dl grøntsags-fond
  • Risnudler
  • 2 stk. nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 2 tsk. stødt tørret koriander
  • 2 spsk. revet frisk ingefær
  • 1 stk. forårsløg (porre kan også bruges)
  • 1 spsk. sukker alternativt kokossukker eller andet sødende
  • Saften af ½ citron opskriften bruger 1 spsk. fiskeolie istedet
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 håndfuld friske koriander
  • 1 stk. rød chili
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Steg nelliker, stjerneanis og 2 tsk tørret koriander i olie i en gryde. Steges i ca. 4 minutter.
  • Skær forårsløg i tynde ringe.
  • Kom grøntsags-fond, revet frisk ingefær, chili, sukker og citron i gryden.
  • Lad det koge ved lav varme i 20 minutter.
  • Smag til med citron.
  • Skær gulerødderne i fine strimler og kom dem i suppen.
  • Kog imens risnudler efter pakkens anvisning.
  • Hæld vandet fra nudlerne.
  • Fordel nudler i skåle og fordel suppen over.
  • Pynt med friske koriander, forårsløg og lidt frisk chili.
  • Spises mens det er helt varmt.

Noter

Hvis du mangler fyld, så tilsæt kikærter til suppen.


pho-6

9 Kommentarer

9 Kommentarer

Lene 18. marts 2015 - 09:17

Hej Stinna
Det ser super lækkert ud – hvordan laver du din grøntsags fond?
Knus

Reply
Stinna 18. marts 2015 - 21:35

Tak :-) Denne er købt, blot bouillon. Men måske jeg skal prøve at lave en grøntsags-fond – det var da en god idé!?

Reply
Stinna 18. marts 2015 - 21:36

Thanks :-)

Reply
Louise Beck Brønnum 19. marts 2015 - 08:52

Kære Stinna

Sikke en skøn blog du har og tusind tak for de skønne ord:) Håber du får lyst til at lave flere retter. Elsker selv vores grønne risotto, hvor du jo kan bruge perlespelt istedet for risotto ris hvis det er:)

Mvh Louise

Reply
Stinna 19. marts 2015 - 20:10

Tak – den vil jeg helt sikkert prøve :-)
Mange tak for den fine bog!

Hilsen
Stinna

Reply
tobias kirkegaard 15. oktober 2015 - 19:04

Det er virkelig en dejlig ret. Man før følsen af at være i asien når man dufter maden i huset. virkelig en oplevelse :) ***** stjerne herfra

Reply
Stinna 16. oktober 2015 - 07:15

Dejligt at du kunne bruge opskriften! :-)

Reply
Sabrina 7. januar 2021 - 18:19

Menes ikke forårsløg istedet for porre?

Reply
Stinna 8. januar 2021 - 10:50

Jeg brugte en lille porre – men brug endelig forårsløg :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy