Køkkenfest anmeldelse – vegetarisk pho

af Stinna

pho-3

For noget tid siden, modtog jeg kogebogen ‘Køkkenfest’ til anmeldelse. Forsiden af bogen fangede mit blik med det samme – der er nemlig guld, glimmer og en masse mad. Bogen indbyder til godt humør og jeg kunne næsten ikke vente med at bladre bogen igennem. Jeg kan godt lide tanken om, at det skal være sjovt at gå i køkkenet. Derfor indeholder bogen en masse flotte, farverige billeder og lækre opskrifter.

Selvom bogen ikke kun indeholder sunde opskrifter, så kunne jeg sagtens finde inspiration heri. I mine øjne, er bogen perfekt til folk, som gerne vil have lidt nye idéer til madlavningen. Bogen er inddelt i kapitler, som f.eks morgenfest, gadefest, tøm-køleskabet-fest og dessertfest. Jeg synes tanken om, at det altid er en fest at gå i køkkenet, er virkelig skøn! Bogen var nok ikke endt i mit køkken, hvis jeg ikke havde modtaget den til anmeldelse. Dette kun, da jeg oftest falder for kogebøger, som er sunde og gerne vegetariske. Men nu hvor den er landet på min hylde, så er den kommet for at blive. For mange af retterne lyder simpelthen så lækre, at jeg skal prøve nogle flere.

Første ret der skulle prøves, var den vietnametiske nudel suppe – pho. Denne suppe var oplagt, da jeg om kun 5 uger tager afsted til Vietnam. Pho er en klar suppe med risnudler, friske koriander, godt med krydderier og den smager så skønt. I kogebogen er opskriften lavet med kylling, men jeg har lavet en vegetarisk/vegansk udgave. Det er min udgave, som I får opskriften på herunder.pho


 

★ VEGETATISK PHO – 2 PERSONER★

5 dl grøntsags-fond

Risnudler

2 nelliker

1 stjerneanis

2 tsk stødt tørret koriander

2 spsk revet frisk ingefær

1 porre

1 spsk sukker (alternativt kokossukker eller andet sødende)

Saften af ½ citron (opskriften bruger 1 spsk. fiskeolie istedet)

2 gulerødder

1 håndfuld friske koriander

1 rød chili

Olie til stegning

  1. Steg nelliker, stjerneanis og 2 tsk tørret koriander i olie i en gryde. Steges i ca. 4 minutter.
  2. Skær porre i tynde ringe.
  3. Kom grøntsags-fond, ingefær, revet frisk ingefær, chili, sukker og citron i gryden.
  4. Lad det koge ved lav varme i 20 minutter.
  5. Smag til med citron.
  6. Skær gulerødderne i fine strimler og kom dem i suppen.
  7. Kog imens risnudler efter pakkens anvisning.
  8. Hæld vandet fra nudlerne.
  9. Fordel nudler i skåle og fordel suppen over.
  10. Pynt med friske koriander, forårsløg og lidt frisk chili.
  11. Spises mens det er helt varmt.

Hvis du mangler fyld, så tilsæt kikærter til suppen.

pho-2 pho-6

Print Friendly, PDF & Email
8 Kommentarer

8 Kommentarer

Lene 18. marts 2015 - 09:17

Hej Stinna
Det ser super lækkert ud – hvordan laver du din grøntsags fond?
Knus

Reply
Stinna 18. marts 2015 - 21:35

Tak :-) Denne er købt, blot bouillon. Men måske jeg skal prøve at lave en grøntsags-fond – det var da en god idé!?

Reply
Stinna 18. marts 2015 - 21:36

Thanks :-)

Reply
Louise Beck Brønnum 19. marts 2015 - 08:52

Kære Stinna

Sikke en skøn blog du har og tusind tak for de skønne ord:) Håber du får lyst til at lave flere retter. Elsker selv vores grønne risotto, hvor du jo kan bruge perlespelt istedet for risotto ris hvis det er:)

Mvh Louise

Reply
Stinna 19. marts 2015 - 20:10

Tak – den vil jeg helt sikkert prøve :-)
Mange tak for den fine bog!

Hilsen
Stinna

Reply
tobias kirkegaard 15. oktober 2015 - 19:04

Det er virkelig en dejlig ret. Man før følsen af at være i asien når man dufter maden i huset. virkelig en oplevelse :) ***** stjerne herfra

Reply
Stinna 16. oktober 2015 - 07:15

Dejligt at du kunne bruge opskriften! :-)

Reply
5 vegetariske efterårssupper - Stinna 22. november 2016 - 18:13

[…] ★ Vegetarisk vietnamesisk pho […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.