Kartoffelsalat med purløg og cremet dressing. En helt klassisk kartoffelsalat hører sommeren til og passer især godt som tilbehør til grillmad.
Kold kartoffelsalat
En helt klassisk opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat er med kolde kartofler, en cremet dressing og purløg.
Kartoffelsalaten serveres kold og det er derfor vigtigt, at kartoflerne er helt kolde inden de blandes med dressingen. I min version har jeg også tilsat hvidløg og rødløg, som begge dele giver en skøn smag.
Kartoffelsalat
Ingredienser
- 1 kg kogte, skrællede kartofler
- 1 lille rødløg
Dressing
- 150 g creme fraiche (10-18% fedt)
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. sukker
- 1 håndfuld frisk purløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- salt og peber
Sådan gør du
Kartoffelsalat
- Start med at skære de kolde kogte kartofler i tern. Det er vigtigt, at de er helt kolde.
- Hak røg fint og kom det i en skål sammen med kartoflerne.
Dressing
- Bland alle ingredienserne i en skål. Rør det godt sammen. Smag til med salt.
- Hæld dressingen over kartoflerne og vend det rundt. Top evt. med lidt ekstra purløg.
Noter
Hjemmelavet kartoffelsalat
Selvom kartoffelsalater kan købes i de fleste supermarkeder som sommeren, så er jeg mest vil med en hjemmelavet kartoffelsalat. Derfor har jeg også lavet min egen opskrift, som min kæreste var helt vild med. Hvis du ikke lige har purløg i haven, så prøv også med frisk dild – det bidrager med en skøn smag. Ellers er jeg også sikker på, at bredbladet persille vil smage skønt.
Men hvor meget kartoffelsalat skal der beregnes pr. person? Jeg har angivet at der er til 4 personer i denne opskrift – hvis der altså spises andet til. Her tænker jeg salat, brød og evt. noget fra grillen.
Opbevaring af kartoffelsalaten
Hvis I er meget vilde med kartoffelsalat, så lav hellere dobbeltportion. Kartoffelsalaten kan nemlig sagtens opbevares i køleskabet og derfor kan den også laves dagen før – jeg tror dog ikke, at den kan fryses.
Dressing til kartoffelsalaten
Dressingen er lavet af creme fraiche, mayonnaise, sennep, hvidløg, salt og peber. Mayonnaise bidrager med lidt fedme og cremethed til dressingen. Men hvis du ikke kan lide mayonnaise, så kan det godt undlades.
Hvis du ikke er til cremefraiche dressing med sennep og mayonnaise, så prøv gerne min salat med kartofler og pesto.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
14 Kommentarer
God
Tusind tak :-)
Super.
Tak :-)
BEDSTE TOFFELSALAT EVER
Jeg kørte dog dobbelt op på dressing, jeg måtte lave en xtra potion jeg kom til at smage for meget på den første…
Ej hvor dejligt, tak! Og genialt med dobbelt-portion af dressingen :-)
Rigtig god opskrift, den vil jeg bruge fremover
Hvor dejligt! Tak :-)
Vanvittig go! Laver altid dobbelt portion og tilføjer en tsk Aromat – fantastisk opskrift
Mange mange tak :-)
Super lækkert, dejlig cremet. Ikke sidste gang jeg laver dem
Hvor dejligt! Tak for tilbagemelding :-)
Min familie er normalt ikke til kartoffelsalat, men denne er de vilde med.
Ej hvor skønt. Tak for tilbagemeldingen :-)