Kartoffelsalat

af Stinna

Kartoffelsalat med purløg og cremet dressing. En helt klassisk kartoffelsalat hører sommeren til og passer især godt som tilbehør til grillmad.

kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat

En helt klassisk opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat er med kolde kartofler, en cremet dressing og purløg. Kartoffelsalaten serveres kold og det er derfor vigtigt, at kartoflerne er helt kolde inden de blandes med dressingen. I min version har jeg også tilsat hvidløg og rødløg, som begge dele giver en skøn smag.

Kartoffelsalat

Klassisk kartoffelsalat med purløg og cremet dressing
Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 1 kg kogte, skrællede kartofler
  • 1 lille rødløg

Dressing

  • 150 g creme fraiche (10-18% fedt)
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. sukker
  • 1 håndfuld frisk purløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • salt og peber

Sådan gør du

Kartoffelsalat

  • Start med at skære de kolde kogte kartofler i tern. Det er vigtigt, at de er helt kolde.
  • Hak røg fint og kom det i en skål sammen med kartoflerne.

Dressing

  • Bland alle ingredienserne i en skål. Rør det godt sammen. Smag til med salt.
  • Hæld dressingen over kartoflerne og vend det rundt. Top evt. med lidt ekstra purløg.

Noter

Du kan også tilsætte en håndfuld frisk dild til kartoffelsalaten, det giver også en skøn smag. 

Hjemmelavet kartoffelsalat

Selvom kartoffelsalater kan købes i de fleste supermarkeder som sommeren, så er jeg mest vil med en hjemmelavet kartoffelsalat. Derfor har jeg også lavet min egen opskrift, som min kæreste var helt vild med. Hvis du ikke lige har purløg i haven, så prøv også med frisk dild – det bidrager med en skøn smag. Ellers er jeg også sikker på, at bredbladet persille vil smage skønt.

Men hvor meget kartoffelsalat skal der beregnes pr. person? Jeg har angivet at der er til 4 personer i denne opskrift – hvis der altså spises andet til. Her tænker jeg salat, brød og evt. noget fra grillen.

Opbevaring af kartoffelsalaten

Hvis I er meget vilde med kartoffelsalat, så lav hellere dobbeltportion. Kartoffelsalaten kan nemlig sagtens opbevares i køleskabet og derfor kan den også laves dagen før – jeg tror dog ikke, at den kan fryses.

Dressing til kartoffelsalaten

Dressingen er lavet af creme fraiche, mayonnaise, sennep, hvidløg, salt og peber. Mayonnaise bidrager med lidt fedme og cremethed til dressingen. Men hvis du ikke kan lide mayonnaise, så kan det godt undlades.

Hvis du ikke er til cremefraiche dressing med sennep og mayonnaise, så prøv gerne min salat med kartofler og pesto.

kartoffelsalat
kartoffelsalat

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy