Kartoffelgalette

af Stinna

Kartoffelgalette med flødeost, svampe, rosmarin og tynde skiver kartoffel. Denne kartoffelgalette er en slags kombination mellem en tærte og en pizza – og den smager helt fantastisk.

Opskrift på galette med kartofler

Denne lækre opskrift har jeg valgt at kalde for en galette. Den er nok mest en blanding af en tærte og en kartoffelpizza. Men i mangel på bedre navn, har jeg valgt at kalde det for en kartoffelgalette.

Kartoffelgalette

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 stykker
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 pakke færdig tærtedej
  • 1 spsk. flødeost med hvidløg
  • 1 stk. æg
  • 1 håndfuld revet mozzarella
  • 3 stk. champignon, i tynde skiver
  • salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie

Kartofler

  • 2 stk. kartofler
  • 2 spsk. salt

Efter bagning

  • frisk rosmarin
  • flagesalt

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Kartofler

  • Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver. Hæld salt over og lad det stå i 5 minutter. Skyl derefter kartoflerne grundigt.

Kartoffelgalette

  • Placer den runde tærtedej på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Rør æg, flødeost, ost, salt og peber sammen. Fordel det på tærtebunden.
  • Fordel kartoffelskiverne og svampene oven på, men ikke helt ud til kanten.
  • Fold kanten op og hæld en smule olie over fyldet.
  • Bages i ovnen i cirka 15-20 minutter, til den er gylden.
  • Efter bagning drysses galetten med flagesalt og frisk rosmarin. Spises med det samme – velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.