Kartoffel curry med røde linser, skønne krydderier og kokosmælk. Denne curry med kartofler er inspireret af det indiske køkken og serveres med ris og raita til.
Opskrift på curry med kartoffel
Denne opskrift på curry er en en slags indisk gryderet, som er fyldt med smag og er nem at lave. Opskriften er derfor perfekt til hverdagsmad, men kan også sagtens serveres til gæster. Prøv fx også at bage dine egne hjemmelavede naanbrød til – det gør retten ekstra lækker.
Det er vigtigt at smage den indiske ret til undervejs, da der kan være stor forskel på styrken i krydderier. Derfor anbefaler jeg altid at smage til, så det passer til lige dine smagsløg. I opskriften har jeg brugt det indiske blandingskrydderi ‘garam masala’, som indeholder de skønneste krydderier til indisk mad. Garam masala kan købes i de fleste større supermarkeder.
Kartoffel curry
Ingredienser
- 2 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- olivenolie til stegning
- 2 tsk. spidskommen
- 1 spsk. garam masala
- 1 drys chiliflager
- 1 x 1 cm frisk ingefær
- 1 spsk. tomatpuré
- 5 dl vand (kom lidt i ad gangen)
- 600 g skrællede kartofler
- 1 dåse kokosmælk (stor)
- 150 g røde linser
- 1/2 stk. lime (saft)
- 1/2 tsk. salt
Servering
- ris til 4 personer
- chiliflager
- raita eller creme fraiche
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg fint.
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
- Riv ingefær fint.
- Kom olie i en gryde og steg løg og hvidløg – blot til de er klare i farven, de skal ikke blive brune. Tilsæt krydderier og ingefær og rør det godt rundt.
- Tilsæt nu tomatpuré og vand. Tilsæt kartoffeltern, kokosmælk og røde linser.
- Lad nu retten småsimre, til kartoflerne og linserne er helt møre – cirka 30 minutter. Tilføj evt. mere vand undervejs, hvis gryderetten bliver for tyk.
- Smag retten til med salt og limesaft.
- Serveres med ris, creme fraiche (eller raita) og friske krydderurter. Velbekomme.
Indiske vegetarretter
Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med indisk mad herhjemme. Derfor har jeg også udviklet en del opskrifter på indisk vegetarmad. Hvis du vil prøve andre indiske retter, kan jeg anbefale indisk dahl eller indisk vegetarret med spinat og kikærter.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
6 Kommentarer
curry uden karry??? min garam masala er ikke så gul, hvordan får du den gule farve på retten uden karry?
Der må være forskel på garam masala – for jeg tilsætter ikke karry :)
Hmm er der mon noget ‘galt’ med opskriften. Jeg har lige lavet den, den smager ikke af noget som helst. Farven er slet ikke som på billedet, men nærmere en lidt grå ret. Hvorfor tomatpure når der ikke er nogen former for tomat i ? ? Kan ikke smage tomatpurén, kan faktisk ikke smage noget i denne ret.
Kh og ellers tak for opskrifter !
Hej,
øv! Det har jeg ikke prøvet. Men der er stor forskel på krydderier – så jeg smager altid til yndervejs :-)
Tomatpuré giver en dybde og sødme til retten. Det bruger jeg ofte i gryderetter.
Hej Stinna. Din Kartoffel curry står der ude og snurrer på komfuret og som jeg plejer har jeg smagt til henad vejen, for det er ikke altid at jeg husker hvor længe jeg har haft mine krydderier stående og når jeg og når jeg bruger opskrifter snager jeg stadig på retten henad vejen og den er blevet helt perfekt, jeg tilsatte noget Sambal Olek og 1 spsk gærflager og det tegner til at blive helt perfekt. Tak for en dejlig opskrift
Hvor dejligt! Tak for tilbagemeldingen :-)