Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Kartoffel curry

af Stinna

Kartoffel curry med røde linser, skønne krydderier og kokosmælk. Denne curry med kartofler er inspireret af det indiske køkken og serveres med ris og raita til.

Kartoffel curry

Opskrift på curry med kartoffel

Denne opskrift på curry er en en slags indisk gryderet, som er fyldt med smag og er nem at lave. Opskriften er derfor perfekt til hverdagsmad, men kan også sagtens serveres til gæster. Prøv fx også at bage dine egne hjemmelavede naanbrød til – det gør retten ekstra lækker.

Det er vigtigt at smage den indiske ret til undervejs, da der kan være stor forskel på styrken i krydderier. Derfor anbefaler jeg altid at smage til, så det passer til lige dine smagsløg. I opskriften har jeg brugt det indiske blandingskrydderi ‘garam masala’, som indeholder de skønneste krydderier til indisk mad. Garam masala kan købes i de fleste større supermarkeder.

Kartoffel curry

Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 drys chiliflager
  • 1 x 1 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 5 dl vand (kom lidt i ad gangen)
  • 600 g skrællede kartofler
  • 1 dåse kokosmælk (stor)
  • 150 g røde linser
  • 1/2 stk. lime (saft)
  • 1/2 tsk. salt

Servering

  • ris til 4 personer
  • chiliflager
  • raita eller creme fraiche

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg og hvidløg fint.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern.
  • Riv ingefær fint.
  • Kom olie i en gryde og steg løg og hvidløg – blot til de er klare i farven, de skal ikke blive brune. Tilsæt krydderier og ingefær og rør det godt rundt.
  • Tilsæt nu tomatpuré og vand. Tilsæt kartoffeltern, kokosmælk og røde linser.
  • Lad nu retten småsimre, til kartoflerne og linserne er helt møre – cirka 30 minutter. Tilføj evt. mere vand undervejs, hvis gryderetten bliver for tyk.
  • Smag retten til med salt og limesaft.
  • Serveres med ris, creme fraiche (eller raita) og friske krydderurter. Velbekomme.

Indiske vegetarretter

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med indisk mad herhjemme. Derfor har jeg også udviklet en del opskrifter på indisk vegetarmad. Hvis du vil prøve andre indiske retter, kan jeg anbefale indisk dahl eller indisk vegetarret med spinat og kikærter.

Kartoffel curry

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Sisse 25. september 2022 - 16:17

curry uden karry??? min garam masala er ikke så gul, hvordan får du den gule farve på retten uden karry?

Reply
Stinna 8. oktober 2022 - 07:51

Der må være forskel på garam masala – for jeg tilsætter ikke karry :)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy