Karrysauce med grøntsager

af Stinna

Karrysauce med grøntsager. Kender du også én, som ikke er vild med grøntsager? Så prøv at servere denne lækre karrysauce med skjulte grøntsager. Den smager nemlig virkelig godt og jeg vil vædde med, at grøntsagerne ikke opdages.

Karrysauce med grøntsager

Opskrift på karrysauce

Opskriften herunder indeholder en del forskellige grøntsager – der er nemlig både gulerødder, løg, hvidløg, jordskokker, blomkål, æble og kartofler i denne sauce. Grøntsagerne blendes sammen med fløde og får den skønneste smag. Server karrysaucen sammen med ris, ristede kikærter, æbletern og koriander.

Karrysauce med grøntsager

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. jordskokker (mellemstørrelse)
  • 200 g blomkål
  • 1 stk. æble
  • 2 stk. kartofler, mellemstørrelse
  • 1 stk. squash, mellemstørrelse
  • 3 dl vand, koldt
  • 1 spsk. karry (gerne mild)
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. gurkemeje, stødt
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1/2 dl fløde
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan gør du

  • Start med at skære alle grøntsager og æblet i tern. Karrysaucen skal blendes, så du kan blot skære det i store tern.
  • Kom olie i en gryde. Tilsæt alle grøntsagerne og lad det stege 1 minut under omrøring.
  • Tilsæt vand, karry og tomatpuré. Kom nu låg på gryden og lad det simre, til grøntsagerne er helt møre.
  • Hæld indholdet af gryden i en blender og tilsæt fløde og soyasauce. Blend det godt sammen, til en ensartet sauce.
  • Hæld saucen tilbage i gryden og varm det op. Smag til med soyasauce og citronsaft.
  • Velbekomme!
Karrysauce med grøntsager

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.