2,2K
Karrysauce med grøntsager. Kender du også én, som ikke er vild med grøntsager? Så prøv at servere denne lækre karrysauce med skjulte grøntsager. Den smager nemlig virkelig godt og jeg vil vædde med, at grøntsagerne ikke opdages.
Opskrift på karrysauce
Opskriften herunder indeholder en del forskellige grøntsager – der er nemlig både gulerødder, løg, hvidløg, jordskokker, blomkål, æble og kartofler i denne sauce. Grøntsagerne blendes sammen med fløde og får den skønneste smag. Server karrysaucen sammen med ris, ristede kikærter, æbletern og koriander.
Karrysauce med grøntsager
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. løg
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. jordskokker (mellemstørrelse)
- 200 g blomkål
- 1 stk. æble
- 2 stk. kartofler, mellemstørrelse
- 1 stk. squash, mellemstørrelse
- 3 dl vand, koldt
- 1 spsk. karry (gerne mild)
- 1 spsk. tomatpuré
- 1 tsk. gurkemeje, stødt
- 2 dl fløde
- 1 spsk. soyasauce
- 1/2 dl fløde
- 1 spsk. citronsaft
Sådan gør du
- Start med at skære alle grøntsager og æblet i tern. Karrysaucen skal blendes, så du kan blot skære det i store tern.
- Kom olie i en gryde. Tilsæt alle grøntsagerne og lad det stege 1 minut under omrøring.
- Tilsæt vand, karry og tomatpuré. Kom nu låg på gryden og lad det simre, til grøntsagerne er helt møre.
- Hæld indholdet af gryden i en blender og tilsæt fløde og soyasauce. Blend det godt sammen, til en ensartet sauce.
- Hæld saucen tilbage i gryden og varm det op. Smag til med soyasauce og citronsaft.
- Velbekomme!
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.