Indisk linsecurry

af Stinna

Indisk linsecurry med kartofler, kokosmælk og belugalinser. Skønt krydret vegetarisk gryderet fyldt med smag og lækre ingredienser. Server denne linsegryde med ris, friske koriander og creme fraiche.

Indisk linsecurry

Opskrift på indisk linsecurry

Denne opskrift på linsecurry kan også kaldes en vegetarisk kartoffelcurry eller indisk curry med linser og kartofler. Jeg elsker indisk mad og laver derfor virkelig ofte indiske gryderetter. Ofte laver jeg indisk dahl, men min kæreste er ikke så vild med de røde linser – så der er denne linse masala genial, da den er lavet med beluga linser. Beluga linser har en fastere konsistens og koger ikke ud til grød, på samme måde som røde linser gør det.

Prøv også at lave naanbrød med hvidløg til – det er slet ikke så svært, som man skulle tro.

Indisk linsecurry

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 4 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 x 2 cm frisk ingefær
  • olie til stegning
  • 4 tsk. spidskommen
  • 4 tsk. koriander, tørret
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 2 dåse kokosmælk
  • 4 dl vand
  • 10 stk. kartofler
  • 2 dåser belugalinser (cirka 480 g kogte belugalinser)
  • 2 tsk. soyasauce
  • salt

Tilbehør

  • brune ris
  • creme fraiche
  • naanbrød
  • frisk koriander

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Riv ingefær fint. Kom olie på en pande og steg det heri under omrøring.
  • Tilsæt krydderier, dåsen med hakkede tomater, kokosmælk og vand.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Tilsæt til saucen.
  • Skyl belugalinser grundigt og tilsæt til saucen. Lad det simre til kartoflerne er møre.
  • Smag til med soyasauce og salt.
  • Serveres med brune ris, naanbrød, creme fraiche og friske koriander. Velbekomme.
Indisk linsecurry

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

6 Kommentarer

Emma 16. januar 2023 - 19:57

Hej Stinna

Er det en eller to dåser hakkede tomater man skal bruge? I opskriften står der to, men i beskrivelsen lyder det kun til at være en enkelt dåse man skal bruge. På forhånd, tak :)

Reply
Stinna 16. januar 2023 - 20:43

Det kan jeg da godt se – det får jeg lige rettet :-) det er 2 dåser.

Reply
Emma 20. januar 2023 - 20:08

Perfekt, tak for svar.

Og det er også 2 dåser kokosmælk? :)

Reply
Stinna 23. januar 2023 - 19:00

Hej, ja det er det :-) mindre kan dog også gøre det.

Reply
Britt Pia Søberg Eibye 24. juli 2024 - 08:20

5 stars
Den smagte fantastisk og var nemt at lave..
Dog undlod jeg de 4 dl vand, for ellers var den blevet meget tynd og puttede en ekstra 1 dl linser i.

Reply
Stinna 28. juli 2024 - 10:36

Hvor dejligt! Men underligt med konsistensen, det har jeg ikke oplevet før :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.