Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Indisk linsecurry

af Stinna

Indisk linsecurry med kartofler, kokosmælk og belugalinser. Skønt krydret vegetarisk gryderet fyldt med smag og lækre ingredienser. Server denne linsegryde med ris, friske koriander og creme fraiche.

Indisk linsecurry

Opskrift på indisk linsecurry

Denne opskrift på linsecurry kan også kaldes en vegetarisk kartoffelcurry eller indisk curry med linser og kartofler. Jeg elsker indisk mad og laver derfor virkelig ofte indiske gryderetter. Ofte laver jeg indisk dahl, men min kæreste er ikke så vild med de røde linser – så der er denne linse masala genial, da den er lavet med beluga linser. Beluga linser har en fastere konsistens og koger ikke ud til grød, på samme måde som røde linser gør det.

Prøv også at lave naanbrød med hvidløg til – det er slet ikke så svært, som man skulle tro.

Indisk linsecurry

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 4 stk. løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 x 2 cm frisk ingefær
  • olie til stegning
  • 4 tsk. spidskommen
  • 4 tsk. koriander, tørret
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 2 dåse hakkede tomater
  • 2 dåse kokosmælk
  • 4 dl vand
  • 10 stk. kartofler
  • 2 dåser belugalinser (cirka 480 g kogte belugalinser)
  • 2 tsk. soyasauce
  • salt

Tilbehør

  • brune ris
  • creme fraiche
  • naanbrød
  • frisk koriander

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Riv ingefær fint. Kom olie på en pande og steg det heri under omrøring.
  • Tilsæt krydderier, dåsen med hakkede tomater, kokosmælk og vand.
  • Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Tilsæt til saucen.
  • Skyl belugalinser grundigt og tilsæt til saucen. Lad det simre til kartoflerne er møre.
  • Smag til med soyasauce og salt.
  • Serveres med brune ris, naanbrød, creme fraiche og friske koriander. Velbekomme.
Indisk linsecurry

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy