Indisk halloumigryde

af Stinna

Indisk halloumigryde er den lækreste vegetariske gryderet, som er lavet med inspiration fra det indiske køkken. Halloumigryden er med stegt halloumi, krydret yoghurtmarinade og kikærter.

Opskrift på gryderet med halloumi

Kender du halloumi? Hvis ikke – så er det en fast ost, som oftest bruges til grill. I denne opskrift steges halloumi først på panden, til det har fået en gylden farve. Derefter kommes halloumi i en krydret yoghurtmarinade og efterfølgende tilføjes det til gryderetten. Det giver den lækreste gryderet fyldt med smag – og som samtidig mætter utrolig godt. Halloumi smelter ikke i denne ret, men får en skøn konsistens med lidt bid i.

Indisk halloumigryde

Opskriften herunder rækker til 4 sultne personer – og så er du måske heldig, at der er en rest til frokost.
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
4.86 fra 7 stemmer

Ingredienser

Stegt halloumi

  • 300-400 g halloumi eller grillost
  • 2 spsk. olie

Marinade

  • 1 dl creme fraiche eller græsk yoghurt (gerne 10-18%)
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 2 tsk. karry
  • 2 tsk. spidskommen
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1/2 tsk. kanel
  • 1/4 tsk. kardemomme
  • salt

Gryderetten

  • 2 spsk. olie
  • 1 stk. stort løg, finthakket
  • 400 g kartofler, skåret i tern
  • 6 stk. store tomater, skåret I tern
  • 1 flaske passata (700ml) – eller hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk (stor)
  • 2 dåser kikærter, skyllet

Servering

  • ris
  • fladbrød eller naanbrød

Sådan gør du

Stegt halloumi

  • Start med at skære halloumi i mindre stykker – gerne cirka 2 x 3 cm. Kom olie på en pande og steg halloumi, til det er gyldent og sprødt.

Marinade

  • Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Vend stegt halloumi sammen med marinaden. Stil det til side.

Gryderetten

  • Kom olie på en stor stegepande eller gryde.
  • Steg løg et par minutter under omrøring. Tilsæt kartofler, tomater, passata, kokosmælk og kikærter. Lad retten simre i cirka 20 minutter (uden låg).
  • Tilsæt derefter halloumi og marinaden. Rør det godt sammen. Lad gryderetten simre til kartoflerne er møre og saucen er tyk.

Servering

  • Server gryderetten med ris, naanbrød og gerne frisk koriander. Velbekomme!

5 Kommentarer

Lene Spørring Rasmussen 3. august 2023 - 13:04

4 stars
Dejlig smagfuld ret og nem at lave. Jeg har til mange dage, så i fryseren med nogle portioner.
Jeg havde 1/2 selleri i overskud. Skar den ud og stegte den som halluomi’en. Fungerede rigtig godt.

Reply
Eva Laursen 18. september 2023 - 18:40

5 stars
Stroganoff med Halloumi
Fantastisk velsmagende.
Jeg har lige opdaget dine opskrifter. Jeg vil prøve nogle af de andre også.

Reply
Stinna 20. september 2023 - 08:00

Dejligt at opskriften kunne bruges – tak :-)

Reply
Susan 16. marts 2024 - 17:46

5 stars
Velsmagende og mættende ret.

Reply
Stinna 17. marts 2024 - 19:47

Mange tak :-)

Reply
4.86 from 7 votes (4 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.