Indbagte grøntsager med sursød sauce

af Stinna

Indbagte grøntsager serveret med ris og sursød sauce. Sprøde grøntsager dyppet i den lækreste sauce – denne opskrift kan både bruges som en lækker forret eller hovedret. Eller måske et bud til nytårsmenuen?

Indbagte grøntsager

Sprøde indbagte grøntsager er slet ikke så svært at lave, som mange måske tror. I denne opskrift har jeg brugt blomkål og broccoli, som vendes i den lækre dej og steges i rigeligt olie. Grøntsagerne serveres med ris og min fars sursød-sauce. Så bliver det næsten ikke bedre.

Indbagte grøntsager med sursød sauce

Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

Dej til indbagte grøntager

  • 60 g hvedemel
  • 1 dl maizena
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 stk. æg
  • 1 dl øl
  • 1/2 tsk. salt

Grøntsager (500 g i alt)

  • 250 g blomkål, rå
  • 250 g broccoli, rå
  • 0,5 L fritureolie

Sursød sauce

  • 1/4 dl maizena
  • 1/4 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1,5-2 dl vand
  • 1 lille tsk. tomatpuré

Tilbehør

  • ris

Sådan gør du

Sursød-sauce

  • Kog vand, eddike og sukker op i en lille gryde. Tilsæt tomatpuré.
  • Bland vand med maizena i en skål. Tilføj blandingen lidt efter lidt til gryden, til det har en passende konsistens. Saucen skal småkoge mens man tilføjer maizena blandingen. Smag sauce til med eddike og sukker. Sæt den til side.

Dej

  • Bland mel, majsstivelse, bagepulver og salt i en skål. Rør det rundt.
  • Tilsæt nu halvdelen af væsken. Pisk dejen, til den er glat. Tilsæt resten af væsken sammen med ægget. Pisk nu dejen luftig.

Stegte grøntsager

  • Skær grøntsagerne i små buketter.
  • Kom olie i en gryde og opvarm det. Du kan tjekke temperaturen, ved at stikke en tandstik i. Det skal boble omkring tandstikken, så er olien klar.
  • Dyp grøntsagerne i dejen og steg dem i olien – kun nogle stykker ad gangen. De skal være gyldne. Vend dem undervejs og placer dem på en tallerken med køkkenrulle.

Temperaturestegte grøntsager

Denne type indbagte grøntsager kaldes også for tempura. Grøntsagerne vendes i den tynde dej og frituresteges. På denne måde bliver de helt sprøde og lækre, men samtidigt lette.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.