Harira suppe er en lækker marrokansk suppe fyldt med smag. Suppen er lavet med dejlige krydderier og er en dejlig varmende suppe.
Opskrift på harira
Harira er en traditionel nordafrikansk suppe, som oftest serveres som forret. Herhjemme spiser vi den dog som hovedret og serverer den med brød til. Suppen er fyldig og indeholder både røde linser og kikærter. Smagen fra de forskellige krydderier er helt fantastisk og er en perfekt suppe at varme sig på.
Harira er en ganske nem suppe at lave, til trods for at den indeholder en del ingredienser. Heldigvis skal det hele blot i én gryde og så skal suppen blot simre – så er der varmende vintersuppe.
Harira suppe
Ingredienser
- olie til stegning
- 2 stk. store løg
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 cm frisk ingefær, fintrevet
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. koriander
- 1/2 tsk. kanel
- 2 tsk. sød paprika
- 1 tsk. røget paprika
- 2 stk. store gulerødder, i små tern
- 2 stilke bladselleri, i tynde skiver
- 2 dl røde linser, tørrede
- 70 g tomatpure (2-3 spsk.)
- 1 dåse kikærter
- 10 dl grøntsagsbouillon
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at hakke løg, hvidløg og ingefær fint. Kom det i en gryde med olie og lad det stege et par minutter – det skal ikke blive brunt.
- Tilsæt krydderierne og steg det kort under omrøring.
- Tilsæt nu gulerødder, bladselleri, røde linser, tomatpuré, kikærter og grøntsagsbouillon.
- Lad suppen simre til linserne er helt møre.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Suppen serveres med brød, creme fraiche, frisk mynte og frisk koriander.
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
2 Kommentarer
Hej er der noget andet, man kan bruge i stedet for kikærter, måske flere/ andre linser ?
Hej, det kan du sagtens :-) Hvis du tilsætter flere (tørrede) linser, vil jeg tro at du skal have mere væske i.
Du kan også prøve at tilsætte andre bønner – eller måske Ingrid ærter?