3,4K
Gulderodssuppe med kokosmælk og skønne krydderier. Denne cremede suppe er perfekt til kolde dage og toppes med ristede kikærter og fetaost.
Vegetarisk suppe
Opskriften på denne suppe er med gulerødder, kokosmælk og en masse smag. Suppen er toppet med ristede kikærter og fetaost / salatost. Hvis du ønsker en helt vegansk version, kan du udskifte smør med olie og undlade fetaosten.
Suppen er blendet og er derfor virkelig cremet. For at gøre suppen ekstra lækker, kan jeg anbefale at servere hvidløgssnurrer til.
Gulerodssuppe
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 1 spsk. smør til stegning
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 700 g gulerødder
- 300 g kartofler
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. paprika
- 1 drys cayennepeber
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning
- 1-1,5 L vand
- Salt
- Peber
- 1 tsk. lys eddike
- 2 dl kokosmælk
Topping
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk. smør
- salt og peber
- 1 tsk. paprika
- 100 g fetaost
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg. Det behøver ikke at hakkes fint, da suppen skal blendes.
- Kom smør i en gryde og steg løg og hvidløg.
- Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i tern. Tilsæt dem til gryden.
- Tilsæt krydderierne, grøntsagsbouillon og vand. Lad suppen koge, til gulerødder og kartofler er møre.
- Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt kokosmælk og eddike. Smag til med salt og peber og lad suppen småkoge i 5-10 minutter.
Topping
- Skyl kikærterne grundigt. Kom smør på en pande og tilsæt kikærter.
- Tilsæt salt, peber og paprika. Steg kikærterne i 5-10 minutter. Hæld kikærterne i en skål og tilsæt fetaost.
Servering
- Server suppen med topping og med brød til. Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.