Gulerodssuppe

af Stinna

Gulderodssuppe med kokosmælk og skønne krydderier. Denne cremede suppe er perfekt til kolde dage og toppes med ristede kikærter og fetaost.

Vegetarisk suppe

Opskriften på denne suppe er med gulerødder, kokosmælk og en masse smag. Suppen er toppet med ristede kikærter og fetaost / salatost. Hvis du ønsker en helt vegansk version, kan du udskifte smør med olie og undlade fetaosten.

Suppen er blendet og er derfor virkelig cremet. For at gøre suppen ekstra lækker, kan jeg anbefale at servere hvidløgssnurrer til.

Gulerodssuppe

Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 1 spsk. smør til stegning
  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 700 g gulerødder
  • 300 g kartofler
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. paprika
  • 1 drys cayennepeber
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1-1,5 L vand
  • Salt
  • Peber
  • 1 tsk. lys eddike
  • 2 dl kokosmælk

Topping

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk. smør
  • salt og peber
  • 1 tsk. paprika
  • 100 g fetaost

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg. Det behøver ikke at hakkes fint, da suppen skal blendes.
  • Kom smør i en gryde og steg løg og hvidløg.
  • Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i tern. Tilsæt dem til gryden.
  • Tilsæt krydderierne, grøntsagsbouillon og vand. Lad suppen koge, til gulerødder og kartofler er møre.
  • Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt kokosmælk og eddike. Smag til med salt og peber og lad suppen småkoge i 5-10 minutter.

Topping

  • Skyl kikærterne grundigt. Kom smør på en pande og tilsæt kikærter.
  • Tilsæt salt, peber og paprika. Steg kikærterne i 5-10 minutter. Hæld kikærterne i en skål og tilsæt fetaost.

Servering

  • Server suppen med topping og med brød til. Velbekomme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy