3,K
Gulerodssuppe med kokosmælk og skønne krydderier. Denne opskrift på gulerodssuppe er fyldt med smag og toppes med sprød kikærtetopping.
Opskrift på gulerodssuppe
Gulerodssuppen herunder rækker til 4 portioner. Server den gerne sammen med hvidløgssnurrer eller madbrød. Gulerodssuppen kan sagtens fryses.
Gulerodssuppe
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- smør til stegning
- 2 stk. løg, hakkede
- 2 fed hvidløg, hakkede
- 700 g gulerødder, skåret i tern
- 300 g kartofler, skrællede og skåret i tern
- 2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. karry
- 1 tsk paprika
- 1 drys cayennepeber
- 1 L vand (start med 8 dl)
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning
- 1 stor dåse kokosmælk
- salt
- peber
- 1 tsk. lys eddike eller æblecidereddike
Topping
- 1 dåse kikærter
- 1 spsk. smør
- salt
- peber
- 1 tsk. paprika
- 100 g fetaost eller salatost
- bredbladet persille
Sådan gør du
Gulerodssuppe
- Kom smør eller olie en gryde. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege – det må ikke brunes.
- Tilsæt gulerødder, kartofler, spidskommen, karry, paprika og cayennepeber. Steg i cirka et halvt minut. Tilsæt vand (start med 8 dl) og grøntsagsbouillon.
- Lad suppen simre til gulerødder og kartofler er møre. Tilsæt kokosmælk og blend suppen, til den har en cremet konsistens. Tilsæt mere vand, hvis du ønsker en tyndere suppe. Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med salt, peber og eddike.
Topping
- Skyl kikærterne grundigt. Kom smør på en pande og tilsæt kikærterne. Tilsæt krydderierne og lad kikærterne stege, til de er gyldne. Tag dem af panden og vend sammen med smuldret fetaost.
Servering
- Server suppen med toppingen, bredbladet persille og godt brød. Velbekomme.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.