Grøntsagssauce lavet af en masse grøntsager – faktisk over et helt kilo grøntsager. Grøntsagerne koges og blendes derefter, hvorefter saucen blandes med fløde. Grøntsagssovsen er helt perfekt til pasta eller ris.
Pasta med grøntsagssauce
Grøntsagssauce er en virkelig nem måde at spise lidt flere grøntsager på. Jeg har serveret denne for min niece, som sagde at det smagte godt og at saucen var virkelig cremet. Der er ikke stykker af grøntsager i og derfor tænker jeg, at den er ganske børnevenlig – hvis dine børn ikke er så vilde med store stykker varme grøntsager. Vi toppede retten med revet parmesanost og frisk timian. Portionen er stor – så kog pasta til 4 personer og frys resten af saucen ned. Herunder får du opskriften på grøntsagssauce med 1 kg grøntsager:
Grøntsagssauce
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. porre
- 3 stk. peberfrugt (2 røde og 1 gul)
- 2 stk. squash (alm. størrelse fra supermarkedet)
- 100 g cherrytomater
- 2 spsk. tomatpure
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl vand
- 1 stk. grøntsagsbouillonterning
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. paprika
- 1 dl fløde
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at skære løg og hvidløg i stykker. Alt skal blendes, så du behøver ikke at finthakke det. Kom det i en gryde med en smule olie. Lad det stege lidt.
- Skær porre, peberfrugt, squash, og tomater i mindre stykker. Tilsæt det til gryden.
- Tilsæt nu tomatpuré, hakkede tomater, vand og grøntsagsbouillon. Det dækker ikke alle grøntsagerne, men det kommer det til, når sovsen har kogt lidt.
- Tilsæt timian og paprika. Lad sovsen koge 20-30 minutter.
- Når grøntsagerne er møre blendes saucen. Kom saucen tilbage i gryden og tilsæt fløde.
- Smag saucen til med salt og peber. Lad den gerne simre endnu længere (eller mens du koger pasta), så den får mere smag.
- Spises med pasta til. Velbekomme.
Vegetariske pastaretter
Hvis du også er helt vild med pastaretter, så er disse vegetariske pastaretter med grøntsager måske også noget for dig:
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
6 Kommentarer
Hej Kan man evt bruge cashew fløde istedet for alm fløde?
Det tror jeg sagtens, jeg har dog kun prøvet med alm. fløde :-)
Har du et erstatningsforslag til peberfrugt? Jeg kan ikke tåle dem.
Mvh Tine
Hej, det har jeg desværre ikke prøvet. Hvad med flere tomater – eller måske græskar? :-)
super
Mange tak :-)