Grønkålspasta med græskar og fløde

af Stinna

Grønkålspasta er en cremet pastaret med græskar, grønkål og fløde. Pastaretten er virkelig cremet og passer perfekt til en kold aften.

Opskrift på grønkålspasta

Pasta med grønkål lyder måske for nogen lidt specielt. Men det smager virkelig skønt og er en perfekt ret her til efteråret. Jeg har tilsat timian, men andre krydderurter kan også være gode heri. Prøv også at drysse pastaretten med ost lige inden servering.

Grønkålspasta med græskar og fløde

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Græskar

  • 200 g græskar (hokkaido eller butternut)
  • 1 tsk. paprika
  • 1 drys røget paprika
  • 1 drys cayennepeber

Sauce

  • 50 g frisk grønkål.
  • 2 dl fløde
  • 2 tsk. frisk timian, finthakket
  • 2 tsk. soyasauce
  • 1 tsk. mørk balsamico
  • salt og peber
  • 1 pakke frisk pasta
  • 1 dl kogevand fra pasta

Sådan gør du

Græskar

  • Start med at vaske græskar og skær skrællen af med en skarp kniv. Skær græskar i mindre stykker. Kom lidt olie på en pande og steg græskar. Tilsæt paprika, røget paprika og cayennepeber. Tilsæt 2 dl vand og lad det koge, til græskar er mørt og vandet er kogt ind.

Sauce

  • Kom en smule olie på en pande. Skyl grønkål godt og hak det fint. Tilsæt det til panden og lad det stege kort.
  • Tilsæt det møre græskar, fløde, timian, soyasauce, balsamico, salt og peber. Lad saucen simre, mens du koger pasta. Smag til med salt og peber.
  • Kog pasta efter ansvigning på pakken.
  • Hæld vandet fra pasta (gem 1 dl kogevand).
  • Kom pasta og kogevand i saucen. Vend det hele godt rundt.
  • Velbekomme.

Opskrifter med græskar

Er du også vild med græskar, eller vil du bare gerne afprøve opskrifter med fx hokkaidogræskar? Så vil jeg anbefale dig at prøve græskartærte med grønkål og fetaost og græskarsuppe med kokosmælk og ingefær

Grønkålspasta

Du er også velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Julie 10. november 2021 - 18:37

Jeg er normalt rigtig glad for dine opskrifter, men den her har lige indtaget første pladsen. Så lækker!

Reply
Stinna 11. november 2021 - 08:51

Ej tusind tak, hvor er det dejligt :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.