Grønkålspandekager

af Stinna
Grønkålspandekager

Grønkålspandekager – skønne madpandekager med grønkål. Disse madpandekager er perfekte med hjemmelavet fyld, grøntsager og dressing.

Grønne pandekager

Oftest laver jeg grønne spinatpandekager herhjemme, men jeg elsker også denne variant med frisk grønkål (du kan dog også bruge frossen grønkål). De grønne madpandekager får den fineste grønne farve og så smager de skønt. Grønkålspandekagerne fylder jeg med vegetarisk bønnefyld, avocado, hjemmelavet tomatsalsa og creme fraiche. Virkelig god og mættende aftensmad, som er nem og smager skønt.

Grønkålspandekager

Opskriften herunder rækker til 8-10 pandekager, alt efter hvor store du laver dem. De er allerbedst frisklavet, men kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.

Grønkålspandekager

Madpandekager med grønkål.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Aftensmad, Tilbehør
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
4 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 3-4 stængler frisk grønkål, blade
  • 3 stk. æg
  • 1 dl groft mel (fx fuldkornshvedemel)
  • 1 dl hvedemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • lidt salt
  • 3 dl vand eller mælk
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Skyl grønkål grundigt. Træk bladene af stænglerne.
  • Kom grønkål, æg, mel, olie, vand og salt i en blender eller foodprocessor. Farven bliver mere ensartet, hvis der bruges en kraftig blender. Dejen skal have konsistens som pandekager. Hvis den er for tyk, tilsættes der mere vand.
  • Steges på en pande i olie.
  • Spises helst varme med fyld i.
  • Velbekomme.

Madpandekager med grønkål

Madpandekagerne kan sagtens gemmes. Så lav gerne pandekager til flere dage og lun dem blot på en pande, når du skal bruge dem. Så er der til virkelig nem aftensmad. Ellers kan de også sagtens spises kolde og derfor er de også gode til madpakken.

Hvis du hellere vil prøve med grønkålsvafler, så prøv denne opskrift på spinatvafler og skift blot spinat ud med grønkål.

Grønkålspandekager
Grønkålspandekager

Følg også meget gerne med på min instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere modbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også meget velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål til opskriften eller hvis du har afprøvet den.

3 Kommentarer

Ken 3. maj 2022 - 17:09

4 stars
Smart måde at få sig spist gennem den sidste rest hrønkåæ

Reply
Stinna 4. maj 2022 - 16:14

Hej, dejligt at du kan bruge opskriften :-)

Reply
Ken 3. maj 2022 - 17:11

Ups – grønkål

Reply
4 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.