Grønkålsalat med kikærter og bagte tomater

af Stinna

Grønkålsalat med kikærter og bagte tomater

Endelig sommerferie! I torsdags var jeg til min sidste eksamen inden min bachelor og i går fik jeg sommerferie. Det er så skønt og virkelig tiltrængt. Som I måske har bemærket, har jeg ikke fået delt så mange opskrifter med jer herinde de sidste par uger. Årsagen er ganske enkelt, at jeg har spist meget af det samme mad – grønt og kikærter på panden, hurtige pandekager og smoothies. Men nu er jeg klar igen! Jeg har virkelig savnet at være kreativ i køkkenet og har så mange idéer jeg gerne vil dele med jer.

I dag får I opskriften på denne skønne grønkålsalat med kikærter og bagte tomater. Salaten består af frisk grønkål, som er blandet med squash, kikærter, feta og soltørrede tomater – som alt sammen har været en tur på panden. Salaten var virkelig lækker og vil være perfekt som tilbehør til sommerens grill.

Grønkålsalat med kikærter og bagte tomater kan også spises som et måltid i sig selv, da der er godt med fyld af kikærter. 

Læs også: Ovnbagte tomater og Spinatsalat med bønner, soltørrede tomater og soyamandler.

Grønkålsalat med kikærter og bagte tomater

GRØNKÅLSSALAT MED KIKÆRTER OG BAGTE TOMATER 

et par håndfulde frisk grønkål

1 squash

et par håndfulde cherry tomater

1/2 dåse kikærter

2 spsk soltørrede tomater (dem i olie på glas) – eller bag dine egne. 

3 spsk feta (den fra blok)

olie til at vende grøntsagerne i på panden

salt, peber og evt. andet krydderi (jeg brugte teriyaki)

Fremgangsmåde:

  1. Skyl grønkål og hak det.
  2. Skær squash i tynde skiver. Halver cherry tomaterne.
  3. Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt.
  4. Kom lidt olie på en pande.
  5. Kom kikærter, squash,  tomater, soltørrede tomater og feta på panden. Lad det stege lidt, til grøntsagerne får en smule farve.
  6. Smag til med krydderier og bland fyldet med den friske grønkål.
  7. Velbekomme!

Grønkålsalat med kikærter og bagte tomaterGrønkålsalat med kikærter og bagte tomater

 

Print Friendly, PDF & Email
17 Kommentarer

17 Kommentarer

Vegetarisk madplan uge 39 - Stinna 24. september 2017 - 07:01

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  TIRSDAG Indisk vegetarisk suppe  […]

Reply
Dorte Silleborg 27. september 2017 - 18:58

Wow, sikken en skøn smag. Var lidt bekymret for at den blev for tør uden dressing, men nej.

Reply
Stinna 27. september 2017 - 21:02

Tusind tak – dejligt at du kunne lide opskriften :-)

Reply
Azam Stavad 27. oktober 2017 - 16:52

Tak for opskriften.smagte dejligt. Jeg brugte blomme tomater

Reply
Stinna 28. oktober 2017 - 08:30

Dejligt at du kunne bruge opskriften :-)

Reply
AFTENSMAD: Spinatpandekager med grønkålsalat m. kikærter og bagte tomater – Klara Haastrup 6. januar 2018 - 10:01

[…] Grønkålsalat: https://stinna.dk/aftensmad/groenkaalsalat-med-kikaerter-og-bagte-tomater.html Spinatpandekager: http://www.webopskrifter.dk/opskrifter/spinatpandekager-21758/ […]

Reply
Dorte 16. januar 2018 - 19:43

Tak for endnu en dejlig opskrift :-)

Reply
Stinna 18. januar 2018 - 15:07

Dejligt at du kan bruge den :-)

Reply
Vegetarisk madplan uge 5 - Stinna 28. januar 2018 - 10:11

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply
Lisbeth 20. marts 2018 - 08:42

Ser lækkert ud! Kan den spises både varm og kold?

Reply
Stinna 20. marts 2018 - 09:48

Tak skal du have :-) Det kan den sagtens.

Reply
Marianne 25. juli 2018 - 08:47

Ser så lækker ud. Vil prøve at lave den imorgen som tilbehør til grill. Rækker opskriften til 4 voksne???

Reply
Stinna 26. juli 2018 - 09:10

Hej Marianne,
alt efter hvor meget andet i skal have, så tror jeg sagtens at den rækker til fire personer. Men det lidt svært at angive, når jeg ikke ved hvad I ellers skal have :-) Tilsæt evt. lidt flere kikærter og tomater.

Reply
Marianne 26. juli 2018 - 07:01

Hvor man personer rækker denne portion til????

Reply
Stinna 26. juli 2018 - 09:11

Hej Marianne, jeg har svaret på dit spørgsmål på din anden kommentar :)

Reply
Margit 16. september 2018 - 18:44

Hej Stinna

Tak for dejlig salat.den smager fantastisk selv min mand var vild med den.
Tak for du vil dele dine skønne opskrift med os.
Mvh
Margit

Reply
Stinna 16. september 2018 - 21:43

Hej Margit, ej hvor dejligt! Tak for din tilbagemelding :-) Hilsen Stinna.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.