Grønkålsalat med kikærter og bagte tomater. En virkelig skøn efterårssalat fyldt med smag og som mætter godt. Grønkålssalaten indeholder kikærter som giver mæthed, feta som giver en cremet konsistens og skønne grøntsager.
I torsdags var jeg til min sidste eksamen inden min bachelor og i går fik jeg sommerferie. Det er så skønt og virkelig tiltrængt. Som I måske har bemærket, har jeg ikke fået delt så mange opskrifter med jer herinde de sidste par uger. Årsagen er ganske enkelt, at jeg har spist meget af det samme mad – grønt og kikærter på panden, hurtige pandekager og smoothies. Men nu er jeg klar igen! Jeg har virkelig savnet at være kreativ i køkkenet og har så mange idéer jeg gerne vil dele med jer.
Grønkålssalat med kikærter og feta
I dag får I opskriften på denne skønne grønkålsalat med kikærter og bagte tomater. Salaten består af frisk grønkål, som er blandet med squash, kikærter, feta og soltørrede tomater – som alt sammen har været en tur på panden. Salaten var virkelig lækker og vil være perfekt som tilbehør til sommerens grill.
Grønkålsalat med kikærter og bagte tomater kan også spises som et måltid i sig selv, da der er godt med fyld af kikærter.
Få opskriften på grønkålssalat lige her:
Grønkålssalat med kikærter og bagte tomater
Ingredienser
- et par håndfulde frisk grønkål
- 1 stk. squash
- et par håndfulde cherry tomater
- 1/2 dåse kikærter
- 2 spsk. soltørrede tomater (dem i olie på glas- eller bag dine egne.
- 3 spsk. feta den fra blok
- olie til at vende grøntsagerne i på panden
- salt peber og evt. andet krydderi (jeg brugte teriyaki)
Sådan gør du
- Skyl grønkål og hak det.
- Skær squash i tynde skiver. Halver cherry tomaterne.
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt.
- Kom lidt olie på en pande.
- Kom kikærter, squash, tomater, soltørrede tomater og feta på panden. Lad det stege lidt, til grøntsagerne får en smule farve.
- Smag til med krydderier og bland fyldet med den friske grønkål.
- Velbekomme!
Hvis du også er vild med grønkålssalat, så er disse opskrifter måske også noget for dig:
- Grønkålssalat med bagt blomkål og tahindressing, feta og granatæblekerner
- Grønkålssalat med bagte gulerødder med marrokansk dressing
- Grønkålssalat med stegt karameliseret græskar, æble og feta
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
16 Kommentarer
Wow, sikken en skøn smag. Var lidt bekymret for at den blev for tør uden dressing, men nej.
Tusind tak – dejligt at du kunne lide opskriften :-)
Tak for opskriften.smagte dejligt. Jeg brugte blomme tomater
Dejligt at du kunne bruge opskriften :-)
Tak for endnu en dejlig opskrift :-)
Dejligt at du kan bruge den :-)
Ser lækkert ud! Kan den spises både varm og kold?
Tak skal du have :-) Det kan den sagtens.
Ser så lækker ud. Vil prøve at lave den imorgen som tilbehør til grill. Rækker opskriften til 4 voksne???
Hej Marianne,
alt efter hvor meget andet i skal have, så tror jeg sagtens at den rækker til fire personer. Men det lidt svært at angive, når jeg ikke ved hvad I ellers skal have :-) Tilsæt evt. lidt flere kikærter og tomater.
Hvor man personer rækker denne portion til????
Hej Marianne, jeg har svaret på dit spørgsmål på din anden kommentar :)
Hej Stinna
Tak for dejlig salat.den smager fantastisk selv min mand var vild med den.
Tak for du vil dele dine skønne opskrift med os.
Mvh
Margit
Hej Margit, ej hvor dejligt! Tak for din tilbagemelding :-) Hilsen Stinna.
Hej. Det ser lækkert ud. Jeg skal lige forstå det rigtigt: Skal den serveres varm?
Mange tak – ja den serveres lun :-)