Græske vegetarfrikadeller

af Stinna

Græske vegetarfrikadeller med persille, oregano og feta. Disse græske frikadeller er lavet med kidneybønner og smagen minder mig om sommer, sol og skøn mad.

Græske frikadeller

Disse græske vegetar frikadeller er inspireret af de græske frikadeller (også kaldet Keftedes). Mine frikadeller er med fetaost, oregano, bredbladet persille, paprika og timian. Jeg serverer dem sammen med græske fladbrød, pommes frites, en skøn græsk tomatsalat og min mors lækre tzatziki. Prøv også at servere dem med haydari til – det smager også skønt!

Græske vegetarfrikadeller

Forb. tid15 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk, Vegetarisk
Antal: 20 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 stk. æg
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 2 tsk. oregano, tørret
  • 1 tsk. timian, tørret
  • 1 stk. løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • salt
  • 100 g fetaost eller salatost
  • olie til stegning

Tilbehør

  • tzatziki
  • græsk tomatsalat
  • 1 pose pommes frites (eller hjemmelavede ovnkartofler)
  • græske fladbrød

Sådan gør du

  • Skyl kidneybønner grundigt. Kom bønnerne en en foodprocessor.
  • Tilsæt æg og blend massen.
  • Tilsæt grofthakket løg og hvidløg. Tilsæt krydderierne.
  • Tilsæt havregryn og bredbladet persille. Blend det sammen – farsen må gerne have lidt struktur.
  • Tilsæt salatost eller fetaost og blend kort. Lad farsen hvile i 10 minutter.
  • Kom olie på en pande. Form frikadellerne med en ske eller hænderne. De skal være små frikadeller. Steges længe på begge sider ved middelvarme. Hvis de kun steges kort, vil de være for bløde i midten.
  • Serveres med græsk brød, tzatziki, pommes og tomatsalat.

Noter

Tip: Steg gerne én frikadelle først. Så kan du smage på den og tilføje flere krydderier, hvis du ønsker.

Tilbehør til græske vegetarfrikadeller

De græske frikadeller serveres med:

Græsk vegetarmad

Elsker du også græsk mad? Så vil jeg anbefale dig at prøve mine græske kartofler med krydderier.

2 Kommentarer

Tine 10. marts 2022 - 18:55

5 stars
Helt vildt lækre!!! Det bliver absolut ikke sidste gang vi får dem

Reply
Stinna 11. marts 2022 - 08:13

Hvor dejligt, tak! :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy