Græskar curry – karryret med græskar og kokosmælk

af Stinna

Græskar curry

Græskar curry – karryret med græskar og kokosmælk. Én af de ting jeg virkelig spiser ofte her i efteråret er græskar. Det er især græskarsuppe med kokosmælk jeg laver til os ret ofte, men jeg prøver også at lave lidt andre opskrifter med græskar – så i går blev det til denne lækre og cremede karryret med græskar. Til denne ret er der brugt et hokkaidogræskar, som koges i en cremet sauce med karrypasta, hakkede tomater, krydderier og kokosmælk. Det bliver en virkelig lækker og varmenede efterårsret. Vi spiste den med ris til.

Tip: Hvis du også er vild med græskar, så prøv også denne opskrift: Græskardeller med feta – vegetardeller med græskar.

Herunder kommer opskriften på den lækre græskarcurry. Jeg har angivet at der er til fire personer (ca.), hvis man spiser ris til.

Græskar curry (ca. til 4 personer)

  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2×2 cm frisk ingefær
  • olie til stegning
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tsk. sukker eller sirup
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk. karry
  • 1 lille hokkaidogræskar (gerne økologisk)
  • 300g edamamebønner, frosne uden bælg
  • 1 spsk. soyasauce
  • saft af 1/2 citron

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg groft, hvidløg hakkes fint og ingefær rives fint.
  2. Tilsæt det til en dyb pande/ eller gryde med olie på.
  3. Tilsæt karrypasta.
  4. Lad det stege, til løgene er blevet klare.
  5. Tilsæt nu dåserne med tomater, sukker, kokosmælk og karry.
  6. Lad det simre.
  7. Imens skæres græskar i halve. Fjern kernerne. Skær nu græskar i mindre stykker.
  8. Tilsæt græskar og edamamebønner til gryden og lad det koge, til græskar er mørt (men stadig har lidt bid).
  9. Smag retten til med soyasauce og citron (og evt. lidt salt).
  10. Spises med ris til.
  11. Velbekomme.
Græskar curry Curry med græskar
Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.