Græskar curry – gryderet med græskar og kokosmælk

af Stinna

Græskar curry

Græskar curry – gryderet med græskar og kokosmælk. Én af de ting jeg virkelig spiser ofte her i efteråret er græskar. Det er især græskarsuppe med kokosmælk jeg laver til os ret ofte, men jeg prøver også at lave lidt andre opskrifter med græskar – så i går blev det til denne lækre og cremede karryret med græskar.

Græskar curry

Til denne ret er der brugt et hokkaidogræskar, som koges i en cremet sauce med karrypasta, hakkede tomater, krydderier og kokosmælk. Det bliver en virkelig lækker og varmenede efterårsret. Vi spiste den med ris til. 

Opskrift på græskarcurry

Herunder kommer opskriften på den lækre græskarcurry. Jeg har angivet at der er til fire personer (ca.), hvis man spiser ris til. Hvis du ikke lige har edamamebønner liggende i fryseren, så kan de sagtens skiftes ud med kogte kikærter, eller en anden type bønner.

Græskar curry

Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 1 stk. stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2×2 cm frisk ingefær
  • olie til stegning
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 tsk. sukker eller sirup
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 tsk. karry
  • 1 stk. lille hokkaidogræskar (gerne økologisk)
  • 300 g edamamebønner, frosne uden bælg
  • 1 spsk. soyasauce
  • saft af 1/2 citron

Tilbehør

  • kogte ris

Sådan gør du

  • Hak løg groft, hvidløg hakkes fint og ingefær rives fint.
  • Tilsæt det til en dyb pande/ eller gryde med olie på.
  • Tilsæt karrypasta.Lad det stege, til løgene er blevet klare.
  • Tilsæt nu dåserne med tomater, sukker, kokosmælk og karry.
  • Lad det simre.Imens skæres græskar i halve. Fjern kernerne. Skær nu græskar i mindre stykker.
  • Tilsæt græskar og edamamebønner til gryden og lad det koge, til græskar er mørt (men stadig har lidt bid).
  • Smag retten til med soyasauce og citron (og evt. lidt salt).
  • Spises med ris til. Velbekomme.
Tip: Hvis du også er vild med græskar, så prøv også denne opskrift: Græskardeller med feta – vegetardeller med græskar.
Græskar curry Curry med græskar

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

4 Kommentarer

Lotte Svendsen 24. september 2020 - 12:20

5 stars
Fantastisk ret, har lavet den igen og igen! Nogle gange putter jeg rød peberfrugt i og lidt citronskal, det smager også godt :-)

Reply
Stinna 24. september 2020 - 20:14

Tusind tak, dejligt at du kan lide den :-)

Reply
Lene 2. december 2023 - 20:04

Uhmm lækker ret. Det er ikke sidste gang, at jeg laver den.

Reply
Stinna 5. december 2023 - 11:57

Hvor dejligt! Tusind tak for det :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.