Græskar bygotto

af Stinna

Græskar bygotto Jeg har tidligere lavet en græskar-speltotto her på bloggen. Jeg har lavet opskriften igen, men justeret lidt i den. Jeg har valgt at bruge byg istedet for spelt. Så hvis du mangler en lækker efterårs-ret til aftensmad, så skal du helt bestemt prøve denne. Du kan sagtens lave denne ret uden parmesan, men det smager altså helt fantastisk med.

Herunder finder du opskriften på denne bygotto med græskar og parmesan.

Min tidligere opskrift finder du her.


 GRÆSKAR BYGOTTO (2-3 PERSONER) 

1 hokkaido-græskar

1 rødløg

2 fed hvidløg

2 dl bygkorn

1,5 dl hvidvin

5 dl bouillion-vand

50g parmesan

1-2 tsk citronsaft

salt

peber

  1. Skær græskaret over i to dele. Fjern kernerne.
  2. Bages i ovnen ved 200g i 20-30 minutter.
  3. Kom olie i en gryde, sammen med finthakket rødløg og hvidløg. Steges i et par minutter, til løgene er klare.
  4. Tilsæt bygkorn og lad dem stege et minut.
  5. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.
  6. Kom bouillion-vand i lidt ad gangen.
  7. Når græskar er færdigt, tages det ud af ovnen og ‘kødet’ skrabes ud med den ske.
  8. Når bygkornene næsten er kogt færdigt, tilsættes græskar og parmesan.
  9. Smages til med citron, salt og peber.
  10. Græskar bygotto

 

3 Kommentarer

Cæcilie 23. oktober 2014 - 10:19

Kan man bruge perlebyg i stedet for bygkorn? :-)

Reply
Stinna 24. oktober 2014 - 11:23

Jeg tror også mine er perlebyg ;-)

Reply
Stinna 24. oktober 2014 - 11:26

Hej Maria. Jeg vil da lige kigge forbi din side med knæk cancer. Begge mine forældre har haft kræft, så det kunne sagtens have interesse.
Hav en god dag :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.