2,K
Græsk pizza – eller måske nærmere græsk inspireret pizza. Denne nemme hverdagsret er lavet på tortillapandekager, som er toppet med krydret bønnefyld. Det smager virkelig skønt og er nemt at lave.
Nem tortillapizza
Som I måske har bemærket, er vi ret vilde med nemme retter herhjemme. Derfor er tortillapizzaer helt geniale på en helt almindelig hverdag. I denne opskrift er det klassiske fyld byttet ud med krydret bønnefyld, som mest minder om græsk mad i smagen. De nemme tortillapizzaer toppes med syltede rødløg og persille.
Græsk pizza
Antal: 4 personer
Ingredienser
Grøntsagsfyld
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 dåser sorte bønner, skyllede
- 2 stk. løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 tsk. oregano tørret
- 2 tsk. timian tørret
- 1 tsk. røget paprika
- 1 drys chili
- 2 tsk. brun farin
- salt
- 1 stk. squash, skåret i mindre tern
Resten
- 100 g salatost eller fetaost
- 8 stk. tortillapandekager
Til servering
- syltede rødløg
- bredbladet persille
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Kom alle ingredienserne (pånær fetaost og pandekagerne) på en varm pande med olie.
- Lad det stege i cirka 5-8 minutter under omrøring. Smag til med salt. Tag panden af varmen og tilføj salatost. Vend det rundt.
- Fordel fyldet på tortillas og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bages 10 minutter (hold øje med dem!) midt i ovnen. De skal være sprøde i kanten. Serveres straks med syltede rødløg og bredbladet persille på. Velbekomme.