Gozleme med spinat og feta

af Stinna

Gozleme er en slags tyrkisk fyldt fladbrød, som kan fyldes med en masse forskelligt fyld. Denne vegetariske gozleme er med fetaost, spinat og kartofler.

Gozleme

Vegetar gozleme

Gozleme minder mest om en pirog med virkelig tynd dej. Denne vegetariske udgave af gozleme er med frisk spinat, kartofler og salatost. Dejen laves helt tynd og rulles til en cirkel og fyldes med det lækre fyld. Brødene steges på en tør stegepande.

Gozleme med spinat og feta

Antal: 6 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 400 g hvedemel ( eller en smule mere)
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie

Fyld

  • 4 stk. kartofler (mellemstørrelse)
  • 75 g frisk babyspinat
  • 1 stk. løg
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4-1/2 tsk. sort peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g salatost (fx Puck)

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i lunkent vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen i cirka 5-8 minutter, til den er blank og ensartet. Hvis den er for klistret, kan du tilsætte en smule mere mel. Lad dejen hæve i cirka 30-40 minutter, til den har dobbelt størrelse.

Fyld

  • Mens dejen hæver, er det tid til at lave fyldet.
  • Skræl kartoflerne og kog dem i en gryde i 10 minutter (de skal være rimelig møre, men ikke helt færdige). Hæld vandet fra.
  • I en skål blandes finthakket løg, babyspinat, salt, peber, olie og smuldret salatost. Skær de afkølede kartofler i små stykker og tilsæt til skålen.

Bagning

  • Kom mel på køkkenbordet og hæld dejen derud. Tril dejen til en lang pølse og del den i 6 lige store stykker.
  • Tril hvert stykke dej til en kugle – kom et fugtigt viskestykke over kuglerne.
  • Tag en dejkugle og rul den rund og tynd med en kagerulle.
  • Placer fyldet i den ene side af cirklen og fold den anden dejside over. Tryk kanten godt sammen med en gaffel.
  • Bages på en tør pande (ingen olie) ved middelvarme, til den er gylden på begge sider. Fortsæt med resten af dejen og fyldet.
  • Spises lune og kan evt. pensles med olivenolie efter bagning.
  • Velbekomme.

De tyrkiske fladbrød serveres gerne med tyrkisk bulgursalat og haydari.

Tyrkisk vegetarmad

Jeg er helt vild med tyrkisk mad og hvis du også er vild med tyrkisk mad, så prøv også tyrkisk linsesuppe, vegetarisk tyrkisk pide og mit indlæg med tyrkisk middag – tyrkiske vegetarretter.

Gozleme

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy