Gnocchi i pikantsauce er ægte vegetarisk comfort food, når det er bedst. Denne skønne ret er fyldt med smag og er ganske nem at lave. Den består af gnocchi, som er vendt i en cremet sauce lavet med pikantost (eller en anden flødeost). I saucen er der finthakket blomkål, som bidrager med tekstur og mæthed.
Opskrift med gnocchi
Gnocchi er lavet af kartoffelmos og mel. De minder en smule om pasta i konsistensen og er perfekte at servere med en god sauce til.
Du kan med fordel stege dine gnocchi kort på panden, efter de er kogt. Så bliver de lidt mere faste i konsistensen.
I denne opskrift får gnocchi selskab af spinat og blomkål. Det hele er vendt sammen med en cremet og smagfuld sauce. Hele familien godkendte denne opskrift.
Gnocchi i pikantsauce
Ingredienser
- 1 stk. løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1/2 stk. blomkål
- 1 tsk. paprika
- 3 spsk. flødeost (med enten pikant-eller hvidløgssmag)
- 1 spsk. tomatpure
- 2 dl fløde
- 1 stk. rød peberfrugt
- 1 dl koldt vand
- 300 g gnocchi
- 1 håndfuld frisk spinat
- salt og peber
- Vesterhavsost eller lignende
Sådan gør du
- Kom lidt olie på en stegepande. Steg løg og hvidløg i cirka 1 minut – det må ikke blive brunt. Tag panden af blusset.
- Blend peberfrugt sammen med fløden i en blender eller foodprocessor.
- Riv blomkål på et rivejern og tilsæt det til panden.
- Tilsæt paprika, flødeost, tomatpure og peberfrugtblandingen.
- Lad herefter saucen simre i cirka 10 minutter ved middelvarme. Tilsæt 1 dl vand
- Kog gnocchi efter anvisning på pakken. Hvis du ønsker det, kan du kort stege gnocchi i lidt olie på en stegepande efter kogning.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Tilsæt gnocchi og spinat til saucen.
- Vend det godt sammen og drys retten med vesterhavsost.
- Serveres med det samme.
- Velbekomme.
Prøv også gerne mine andre opskrifter med gnocchi: