Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Fyldte peberfrugter

af Stinna

Fyldte peberfrugter med belugalinser, ost og skønne krydderier. Denne vegetariske udgave af fyldte peberfrugter er fyldt med smag og er ganske nemme at lave.

Opskrift på fyldte peberfrugter

Fyldte peberfrugter i en vegetar udgave er virkelig lækkert og nemt at lave. Peberfrugterne fyldes med vegetarisk fyld af belugalinser, tomater, krydderier og ost. De fyldte peberfrugter kan enten spises som en hovedret med ris til eller bruges som tilbehør til andre retter. Egentligt er de bagte peberfrugter med fyld inspireret af det græske køkken, hvor retten kaldes for ‘Yemista’ eller ‘gemista’.

Opskriften herunder rækker til 4 store peberfrugter.

Fyldte peberfrugter

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 4 stk. røde peberfugter (gerne store)

Fyld

  • 1 dl tørrede belugalinser
  • 1 stk. stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 stk. cherrytomater
  • olivenolie til stegning
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2-3 tsk. oregano
  • 2-3 tsk. timian
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. balsamico
  • 50 g hård ost (fx parmesanost)
  • salt og peber

Servering

  • ris til 4 personer
  • bredbladet persille (eller basilikum)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær toppen af peberfrugterne. Fjern indmaden i peberfrugten og placer peberfrugterne i et ildfast fad.

Fyld

  • Kog belugalinser efter anvisning på posen.
  • Hak løg og hvidløg fint. Skær tomater i kvarte.
  • Kom olie på en pande (eller gryde) og steg løg, hvidløg og tomater.
  • Tilsæt dåsen med hakkede tomater, krydderier og balsamico. Lad det stege under omrøring.
  • Tilsæt de kogte belugalinser og lad fyldet stege i cirka 5 minutter. Smag til med salt og peber. Tag panden af blusset.
  • Vend fyldet med groftrevet ost.
  • Fyld fyldet i peberfrugterne. Sæt toppen på peberfrugterne og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter.
  • Serveres gerne med ris og bredbladet persille (eller basilikum). Velbekomme.

Hvis du ønsker en opskrift på veganske fyldte peberfrugter, kan du undlade osten eller erstatte den med vegansk ost.


Tilbehør til fyldte peberfrugter

Du kan servere disse fyldte peberfrugter med ris til, hvor peberfrugterne så fungerer som en ret i sig selv. Alternativt kan du servere de vegetariske fyldte peberfrugter som tilbehør til andre græske retter eller brugte dem som en del af en græsk middag. Server også gerne peberfrugterne med græske fladbrød, Græsk salat og den bedste tzatziki.

Fyldte peberfrugter uden kød

Bagte peberfrugter fyldes oftest med kød. Men de er virkelig nemme at lave uden kød og smager helt fantastisk. Det er vigtigt at saucen ikke er for våd og derfor har jeg valgt at tilsætte belugalinser i fyldet, som giver en god konsistens. Husk at smage dit fyld til undervejs, det er vigtigt at det er godt krydret og fyldt med smag. Der er forskel på smagen af tørrede krydderier, så smag til undervejs.

Tips til opskriften

  • Brug gerne store, røde peberfrugter. Så er der mere plads til det lækre fyld.
  • Smag til undervejs. Der er stor forskel på, hvor meget krydderierne smager af.
  • Hvis du er meget glad for ost, kan du sagtens tilsætte mere til fyldet eller toppe de bagte peberfrugter med revet ost.
  • Det er vigtigt at peberfrugterne er helt møre, inden du tager dem ud af ovnen. De må gerne være lidt mørke og rynkede. Så har de den bedste smag af bagt peberfrugt.
  • Du kan godt lave peberfrugterne med fyld i forvejen og bage dem færdigt. Lun dem i ovnen inden servering.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Line 25. april 2022 - 20:31

5 stars
Tak for endnu en nem og lækker opskrift!

Reply
Stinna 26. april 2022 - 14:24

Dejligt at den kan bruges :-) Tak.

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy