Flammkuchen med græskar og svampe

af Stinna

Frammkuchen med græskar – også kaldet tarte flambee, er en tynd og sprød bund med skøn topping. Denne variant er med flødeost-creme, græskar, stegte svampe og pinjekerner.

Flammkuchen med græskar

Egentligt er tarte flambee (flammkuchen) en slags tærte. Men med sin papirtynde bund, minder den mest om en pizza. Den sprøde bund er toppet med en cremet flødeost-creme, rødløg, græskar og soyastegte svampe. Helt perfekt efterårsmad.

Flammkuchen med græskar og svampe

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid12 minutter
Hviletid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Dej

  • 300 g hvedemel
  • 125 g vand koldt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

Topping

  • 100 g flødeost
  • 2-3 spsk creme fraiche
  • Salt og peber
  • 3 tsk timian

Fyld

  • 100 g champignon
  • olivenolie
  • 2 tsk. soyasauce
  • 1 tsk. mørk balsamico
  • 1/4 stk. hokkaidogræskar
  • 2 stk. rødløg
  • 25 g pinjekerner
  • Frisk persille

Sådan gør du

Dejen

  • Start med at lave dejen. Kom alle ingredienserne i – eller i en røremaskine. Dejen kan godt virkelig lidt tør, men skal blot lige æltes godt sammen. Dejen skal ikke æltes længe.
  • Pak dejen ind i en frysepose eller pak den ind i film. Lad den hvile i 30 minutter på køkkenbordet.
  • Tænd ovnen på 250 grader (ikke varmluft), inden du laver fyldet.

Topping

  • I en skål røres flødeost, creme fraiche, timian, salt og peber sammen. Sæt det til side.

Fyld

  • Vask champignon grundigt og skær dem i skiver. Kom olie på en pande og steg dem. Tilsæt soyasauce og balsamico og lad dem stege et par minutter.
  • Skær rødløg i tynde ringe.
  • Vask græskar og skær det i så tynde skiver, som du kan. Jeg beholdt skrællen på.

Bagning

  • Del dejen i to. Kom en lille smule (ikke for meget) mel på køkkenbordet. Rul dejen tyndt ud. Placer dejen på hver sin bageplade med bagepapir. 
  • Smør flødeost-cremen på. Placer græskarskiverne i et tyndt lag, sammen med de stegte champignon og rødløg. Drys med pinjekerner.
  • Bages én ad gangen i ovnen i cirka 10-12 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. Drys med groft salt, peber og lidt persille. Velbekomme.

Opskrifter med græskar

Hvis du mangler opskrifter med græskar, så kan jeg anbefale dig at prøve min opskrift på pasta med græskarsauce og stegte svampe eller galette med græskar og feta.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Kamilla 19. oktober 2021 - 11:57

Hej :) Hvor mange personer er opskriften til?

Reply
Stinna 19. oktober 2021 - 16:29

Hej, 2 personer :)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.