Domoda

af Stinna

Domoda er en afrikansk gryderet med peanutbutter og en masse smag. Gryderetten er med hvide bønner, gulerødder, kål og er den perfekte efterårsret.

Opskrift på afrikansk gryderet 

Denne lækre gryderet er en vegetarisk udgave af domoda. Domoda er Gambias nationalret og laves traditionelt med søde kartofler. I min udgave er kød skiftet ud med to slags hvide bønner og de søde kartofler er udskiftet med gulerødder. Gryderetten er fyldt med smag fra spidskommen, koriander, hvidløg og kanel. Dertil er der tilsat friske tomater, peanutbutter og grønkål. 

Domoda

Opskriften herunder rækker til 4-6 portioner.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Afrikansk, Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 1 spsk. olie
  • 1 stk. løg, hakket
  • 5 fed hvidløg, finthakket
  • 2 x 2 cm frisk ingefær, finthakket
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk.. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1/4 tsk. kanel
  • 0,5 L grøntsagsbouillon (vand med bouillonterning i)
  • 1 flaske passata (cirka 800ml)
  • 500 g gulerødder, skrællede og skåret i tern
  • 250 g cherrytomater, skåret i kvarte
  • 1 dl peanutbutter
  • 2 dåser hvide bønner (gerne limabønner / hestebønner)
  • salt og peber
  • 3 stængler grønkål

Servering

  • Ris
  • Saltede peanuts
  • Frisk koriander

Sådan gør du

Domoda

  • Start med at komme olie i en stor gryde eller en stor stegepande.
  • Steg løg, hvidløg og ingefær under omrøring i cirka 1-2 minutter.
  • Tilsæt tomatpure og krydderier. Steg det kort under omrøring.
  • Tilsæt nu grøntsagsbouillon, passata, gulerødder, tomater, peanutbutter og skyllede bønner.
  • Lad nu retten simre, til gulerødderne er kogt møre.
  • Skær grønkål i mindre stykker og tilsæt til gryderetten. Lad den simre et par minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Servering

  • Server gryderetten med ris, frisk koriander og saltede peanuts. Velbekomme.

Noter

Hvis du ikke har passata, kan du i stedet bruge 2 dåser hakkede tomater.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.