3,K
Domoda er en afrikansk gryderet med peanutbutter og en masse smag. Gryderetten er med hvide bønner, gulerødder, kål og er den perfekte efterårsret.
Opskrift på afrikansk gryderet
Denne lækre gryderet er en vegetarisk udgave af domoda. Domoda er Gambias nationalret og laves traditionelt med søde kartofler. I min udgave er kød skiftet ud med to slags hvide bønner og de søde kartofler er udskiftet med gulerødder. Gryderetten er fyldt med smag fra spidskommen, koriander, hvidløg og kanel. Dertil er der tilsat friske tomater, peanutbutter og grønkål.
Domoda
Opskriften herunder rækker til 4-6 portioner.
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 1 spsk. olie
- 1 stk. løg, hakket
- 5 fed hvidløg, finthakket
- 2 x 2 cm frisk ingefær, finthakket
- 2 spsk. tomatpuré
- 1 spsk. gurkemeje
- 1 spsk.. spidskommen
- 1 tsk. koriander
- 1/4 tsk. kanel
- 0,5 L grøntsagsbouillon (vand med bouillonterning i)
- 1 flaske passata (cirka 800ml)
- 500 g gulerødder, skrællede og skåret i tern
- 250 g cherrytomater, skåret i kvarte
- 1 dl peanutbutter
- 2 dåser hvide bønner (gerne limabønner / hestebønner)
- salt og peber
- 3 stængler grønkål
Servering
- Ris
- Saltede peanuts
- Frisk koriander
Sådan gør du
Domoda
- Start med at komme olie i en stor gryde eller en stor stegepande.
- Steg løg, hvidløg og ingefær under omrøring i cirka 1-2 minutter.
- Tilsæt tomatpure og krydderier. Steg det kort under omrøring.
- Tilsæt nu grøntsagsbouillon, passata, gulerødder, tomater, peanutbutter og skyllede bønner.
- Lad nu retten simre, til gulerødderne er kogt møre.
- Skær grønkål i mindre stykker og tilsæt til gryderetten. Lad den simre et par minutter.
- Smag til med salt og peber.
Servering
- Server gryderetten med ris, frisk koriander og saltede peanuts. Velbekomme.
Noter
Hvis du ikke har passata, kan du i stedet bruge 2 dåser hakkede tomater.