6,K
Inden jeg tog afsted på ferie, lavede jeg denne skønne ret en hverdagsaften. Faktisk er denne type ret en af de retter jeg laver mest herhjemme, da det er sundt, nemt at lave og alle ingredienserne kan fås i netto.
Efter mine to uger i Kina har jeg virkelig savnet sund mad. Det var så svært at bestille vegetarisk mad hvor jeg var i Kina, så ofte endte jeg med at spise lidt brød til frokost. Ikke vildt lækkert og jeg har derfor spist en masse lækre retter med grønt efter jeg kom hjem.
Til denne ret har jeg valgt at servere quinoa, som også kan fås i de fleste supermarkeder. Jeg bruger ofte quinoa istedet for ris, men man kan sagtens bruge ris til denne ret istedet – fx gerne de brune ris.
Coconut curry
Ingredienser
- 1 stk. blomkål
- 1 stk. løg hakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 klump frisk gurkemeje 1 x 1cm, eller 1 tsk tørret, finthakket
- 2 tsk. grøn karrypasta
- 1 dåse kokosmælk
- olie til stegning
- 240 g kogte kikærter svarer til 1 dåse
- saft af 1/2 lime
- 1 tsk soyasauce
- friske koriander
- quinoa til servering
Sådan gør du
- Kom olie på en pande.
- Tilsæt løg, hvidløg, gurkemeje og karrypasta.
- Lad det stege, til løg er blevet ‘gennemsigtige’.
- Skær blomkål i store stykker og tilsæt retten. Tilsæt kikærter.
- Lad det stege et par minutter og tilsæt kokosmælk og soyasauce.
- Lad retten koge til blomkål er mørt – men skal stadig have bid.
- Imens koges quinoa efter anvisning på pakken.
- Smag til med limesaft, friske koriander og soya/salt.
- Serveres med quinoa og friske koriander.
- Velbekomme.
5 Kommentarer
Det ser bare for lækkert ud!!
Hvor lang tid tager retten?
Omkring 20 minutter at lave + kogetid vil jeg tro :-)
mega mums! lavede den her til aften med stor succes :)
Ej hvor godt – tusind tak :-)