1,4K
Chole masala er en indisk vegetarisk gryderet med sort te, garam masala og kardemomme. Herunder findes min udgave af den lækre indiske gryderet – som er tilpasset, hvad jeg havde i mit køkken.
Opskrift på chole masala
Chole masala er en klassisk indisk gryderet med kikærter. I denne udgave er kikærter dog skiftet ud med danske Ingrid ærter – men beg
Chole masala
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 2 stk. løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 x 2 cm frisk ingefær, fintrevet
- 3 spsk. garam masala
- 2 tsk. spidskommen
- 1 dåse hakkede tomater
- 5 dl vand
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 stk. tebrev (sort te) brev koges med i 20 min
- 400 g friske tomater, skåret i tern
- 400 g butternut squash, skrællet og skåret i tern
- 450 g ingrid ærter, kogte (eller kikærter)
- 1 dåse kokosmælk
- Salt
Servering
- Yasminris
Sådan gør du
Chole masala
- Kom olivenolie i en gryde.
- Tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Lad det stege et par minutter under omrøring – uden at det bliver brunt.
- Tilsæt garam masala og spidskommen. Lad det igen stege 1/2 minut under omrøring.
- Tilsæt dåsen med hakkede tomater, vand, kardemomme, tebrevet, friske tomater, butternut squash, ingrid ærter og kokosmælk.
- Lad tebrevet simre med i cirka 20 minutter. Lad derefter retten simre til butternut squash er helt mørt. Gerne et par timer, hvis tiden er til det. Du kan eventuelt tilføje mere væske undervejs, hvis du ønsker en tyndere sauce.
- Smag gryderetten til med salt.
- Serveres med ris, raita og friske koriander. Velbekomme!