Butternut squash tortillas er lækre, vegetariske tortillas med det lækreste efterårsfyld. Disse smagfulde tortillas er fyldt med bagt butternut squash og BBQ-bønner. Dertil revet ost og serveret med avocado-creme.
Opskrift på butternut squash tortillas
Herhjemme elsker vi tortillas! De kan nemlig fyldes med alverdens lækkert vegetarisk fyld og er nemt at lave, så hele familien elsker det. I denne opskrift på tortillas med vegetarisk fyld har jeg skiftet det klassiske fyld ud med ovnbagt butternut squash og lækre BBQ-marinerede sorte bønner. Sammen med ost og avocado-creme er det den perfekte efterårsret.
Opskriften herunder rækker til cirka 6-8 tortillas. Hvis de serveres med andet tilbehør, vil det svare til 3-4 personer.
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Servings: 6stk.
Author: Stinna
Ingen stjerner endnu
Ingredienser
Bagt butternut squash
400grå butternut squash – skåret i små tern
2spsk.tomatpuré
2tsk.brun farin
1spsk.soyasauce
1spskolivenolie
1tsk.spidskommen
1tsk.oregano
2tsk.paprika
Sorte bønner i BBQ marinade
1spsk.olivenolie
1spsk.brun farin
2spsk.soyasauce
1tsk.oregano
salt og peber
1spsk.tomatpuré
1tsk.tørret koriander
2tsk.spidskommen
1dåse sorte bønner (240 g kogte bønner), skyllet grundigt
1/2dlvand
Avocado-creme
1avocado
1/2stk. limesaft
Salt
Servering
6-8stk. tortillapandekager
100grevet mozzarella
creme fraiche
Sådan gør du
Bagt butternut squash
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær butternut squash i små tern – du behøver ikke at skrælle det.
Kom det i et ildfast fad. Tilføj de øvrige ingredienser og vend det godt sammen.
Bages i 20 minutter – eller til de er gyldne på overfladen.
Sorte bønner i BBQ marinade
Start med at komme olivenolie i en gryde.
Kom alle ingredienserne pånær bønnerne i en gryde. Lad det koge sammen kort.
Tilsæt skyllede bønner og vand. Lad det simre i cirka 5 minutter under omrøring. Der skal være lidt ‘sauce’ ved. Så tilsæt mere vand, hvis bønnerne er for tørre.
Avocado-creme
Mos ingredienserne sammen i en skål. Brug bare en gaffel, det må gerne være lidt groft.
Tortillas
Fordel det bagte butternut squash og BBQ-bønnerne i den ene halvdel af hver tortilla.
Drys med revet mozzarella og fold pandekagerne som på billedet.