Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Butterdejstærte med karamelliserede løg

af Stinna

Butterdejstærte med flødeost, kartofler og karamelliserede rødløg. Virkelig nem tærte med bund af butterdej og toppet med lækkert fyld. Denne tærte er perfekt som snack eller en del af et tapasbord.

Vegetarisk butterdejstærte

Denne tærte med bund af butterdej minder om en blanding mellem en tærte og en flammkuchen. Butterdejen er smurt med flødeost og er toppet med kartofler og løg.

Butterdejstærte

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 1 pakke butterdej (fra køl)
  • 3 stk. kartofler
  • 100 g neutral flødeost
  • 1 tsk. tørret timian
  • salt og peber
  • 1 spsk. olie

Karamelliserede rødløg

  • 2 stk. rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. soyasauce
  • 1 drys chili
  • 1 tsk. sukker eller lys sirup
  • 1 tsk. æblecidereddike eller alm. eddike

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Karamelliserede rødløg

  • Start med at skære rødløg ud i ringe.
  • Kom olie, soyasauce, chili, sukker og æblecidereddike på en pande. Varm det op. Tilsæt rødløg og lad dem stege i cirka 10 minutter – pas på at de ikke brænder på, så skal du skrue ned.

Butterdejstærte

  • Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver – gerne på et mandolinjern.
  • Placer butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Fordel flødeosten og drys med timian, salt og peber.
  • Fordel kartofler og pensl dem med lidt olie. Fordel derefter karamelliserede rødløg på tærten.
  • Bages midt i ovnen i 16-18 minutter.
  • Velbekomme.

Vegetarisk tærte

Denne butterdejstærte minder til forveksling om en tærte. Hvis du vil prøve en klassisk vegetariske tærte med karamelliserede løg, så kan jeg anbefale denne opskrift.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy