3,3K
Butterdejstærte med flødeost, kartofler og karamelliserede rødløg. Virkelig nem tærte med bund af butterdej og toppet med lækkert fyld. Denne tærte er perfekt som snack eller en del af et tapasbord.
Vegetarisk butterdejstærte
Denne tærte med bund af butterdej minder om en blanding mellem en tærte og en flammkuchen. Butterdejen er smurt med flødeost og er toppet med kartofler og løg.
Butterdejstærte
Antal: 4 portioner
Ingredienser
- 1 pakke butterdej (fra køl)
- 3 stk. kartofler
- 100 g neutral flødeost
- 1 tsk. tørret timian
- salt og peber
- 1 spsk. olie
Karamelliserede rødløg
- 2 stk. rødløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. soyasauce
- 1 drys chili
- 1 tsk. sukker eller lys sirup
- 1 tsk. æblecidereddike eller alm. eddike
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Karamelliserede rødløg
- Start med at skære rødløg ud i ringe.
- Kom olie, soyasauce, chili, sukker og æblecidereddike på en pande. Varm det op. Tilsæt rødløg og lad dem stege i cirka 10 minutter – pas på at de ikke brænder på, så skal du skrue ned.
Butterdejstærte
- Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver – gerne på et mandolinjern.
- Placer butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Fordel flødeosten og drys med timian, salt og peber.
- Fordel kartofler og pensl dem med lidt olie. Fordel derefter karamelliserede rødløg på tærten.
- Bages midt i ovnen i 16-18 minutter.
- Velbekomme.
Vegetarisk tærte
Denne butterdejstærte minder til forveksling om en tærte. Hvis du vil prøve en klassisk vegetariske tærte med karamelliserede løg, så kan jeg anbefale denne opskrift.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.