Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Bønnelasagne

af Stinna

Bønnelasagne med hjemmelavet bechamelsauce, skønne krydderier og forskellige bønner. Denne lækre vegetariske lasagne er en anderledes slags lasagne, hvor kødet er byttet ud med bønner og majs. Det smager helt fantastisk og mætter godt.

Bønnelasagne

Lasagne med bønner

Er du også helt vild med lasagne? Så er du nødt til at prøve denne variant. Opskriften er udviklet af min kæreste, som under min barsel har stået for det meste aftensmad. Denne lækre vegetar lasagne har han lavet utallige gange og jeg har endelig fået lov til at dele opskriften med jer.

I opskriften er kødet byttet ud med sorte bønner, kidneybønner og majs. Det giver en skøn smag og giver samtidig en god mæthed. En anden forskel fra en klassisk lasagne er, at min kæreste har valgt at bruge mere smagfuld ost, end blot mozzarellaost. Derfor er der i bechamelsaucen både mellemlagret og hård ost – hvilket bidrager med den lækreste smag til lasagnen.

Opskriften rækker til et stort fad og lasagnen er i 3 lag. Antallet af portioner afhænger derfor af, hvor sultne I er.

Bønnelasagne

Forb. tid30 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Bønnefyld

  • 2 stk. store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dåse sorte bønner, skyllet
  • 1 dåse kidneybønner, skyllet
  • 1 dåse majs (300 g), skyllet
  • 1 lille tsk. røget paprika
  • 2 tsk. sød paprika
  • 2 spsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 2 spsk. eddike (fx gerne æblecidereddike)
  • 1 drys chili efter smag
  • salt og peber
  • 1 flaske passata tomater (700 ml)
  • 0,5 L vand
  • 1 pakke lasagneplader (gerne fuldkorn)

Bechamel

  • 0,5 L sødmælk
  • 75 g hvedemel
  • salt og peber
  • 100 g mellemlageret ost, revet
  • 50 g hård (smagfuld) ost, revet

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn (over-og undervarme).

Bønnesauce

  • Start med at finhakke løg og hvidløg. Kom olie i en gryde og steg løg og hvidløg, til de er klare. Dette tager 3-5 minutter (de skal ikke blive brune).
  • Tilføj bønner og majs til gryden. Svitses af et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt krydderierne og lad det stege et par minutter ved svag varme.
  • Tilsæt nu eddike, flasken med tomat og vand. Lad det simre i cirka 20-30 minutter ved svag varme, så saucen koges ind til en lidt tyktflydende konsistens – der skal dog være lidt væske tilbage.

Bechamel

  • Imens saucen simrer laves bechamelsaucen.
  • I en gryde blandes mel, mælk, salt og peber. Pisk det sammen under omrøring, mens det varmes langsomt op. Tilføj revet ost til gryden. Giv det et kort opkog, til det tyknes og osten smeltes – og har en ensartet konsistens.

Lasagne

  • Kom en smule olie i en stor form. Kom et lag lasagneplader i bunden og fordel et lag bønnesauce og et lag bechamelsauce. Fortsæt på denne måde, til du i alt har 3 lag lasagneplader.
  • Det sidste lag er uden plader, så du har et tykt lag bønnesauce og bechamelsauce på.
  • Bages midt i ovnen i 20-30 minutter. Lasagnen er færdig, når lasagnepladerne er møre. Prik derfor i lasagnen undervejs. Pas på med at overfladen ikke bliver for mørk – der er forskel på ovne.

Vegetarlasagne

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg elsker vegetarisk lasagne. Det smager fantastisk og er den bedste ‘restemad’. Sørg derfor for at lave en stor portion, så der også er til dagen efter. Faktisk fryser jeg næsten altid lasagne ned – så er der lækker mad til travle dage.

Prøv også gerne min opskrift på grøntsagslasagne eller vegetarisk linselasagne.

Bønnelasagne

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy