Blomkålssauce

af Stinna

Blomkålssauce til pasta med fløde, krydderier og hvidløg. Denne cremede sauce er en genial måde at få spist blomkål på. Jeg vender pasta i blomkålssaucen og topper retten med krydderurter og chili.

Blomkålssauce til pasta

Blomkål blendet med fløde giver den lækreste sauce, som især passer godt til pasta. Tilføj lige de krydderier du kan lide – herhjemme tilføjede jeg paprika, chili, røget paprika og lidt citronsaft.

Blomkålssauce

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 1 stk. løg
  • 1 spsk. olie
  • 600 g blomkål
  • 4 dl koldt vand
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk. paprika
  • 1 drys chili
  • 1 drys røget paprika
  • salt og peber
  • 1 spsk. citronsaft

Sådan gør du

  • Hak løg groft og skær blomkål i mindre stykker.
  • Steg løg og blomkål i lidt olie i en gryde.
  • Tilsæt vand og grøntsagsbouillon. Tilsæt hakket hvidløg. Lad det koge, til blomkål er helt mørt – cirka 20 minutter.
  • Kom indholdet fra gryden i en blender. Tilsæt fløde og blend saucen til den er helt ensartet. Kom saucen tilbage i gryden og tilsæt paprika, chili, røget paprika, salt og peber. Lad saucen koge lidt og smag til med salt og citronsaft.
  • Kog pasta og vend pasta i saucen. Velbekomme.

Grøntsagssauce til pasta

Hvis du også er vild med pastaretter, så prøv også disse retter med cremet grøntsagssauce:

4 Kommentarer

4 Kommentarer

Sarah 8. september 2021 - 10:49

Hvor meget pasta passer til denne portion?

Reply
Stinna 8. september 2021 - 12:01

Hej, cirka 100 (ukogt) pasta vil jeg gætte på – alt efter hvor sultne I er :-)

Reply
Iben 19. september 2021 - 19:06

5 stars
MEGA lækkert! Må sige, at du bare har styr på dine opskrifter. Min mand og jeg bliver altid positivt overrasket, for det er aldrig sket, at nogle af dine opskrifter flopper – som i ALDRIG. Det er, efter vores erfaring, helt unikt og virkelig bemærkelsesværdigt! Tak for det ☺️!

Reply
Stinna 20. september 2021 - 05:33

Ej sikke en dejlig besked, tusind tusind tak. Hvor er det bare dejligt, at I kan lide mine opskrifter :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy