Blomkålsfrikadeller

af Stinna

Blomkålsfrikadeller med ost er virkelig lækre og et perfekt vegetarisk alternativ til frikadeller. De er sprøde og har en god smag.

Opskrift på blomkålsfrikadeller

Frikadeller lavet af blomkål smager helt fantastisk. Frikadellerne er dejligt sprøde uden på og lidt blødere inden i. I min version har jeg tilsat revet mozzarellaost, som giver en god smag og sørger for at blomkålsfrikadellerne hænger godt sammen.

Blomkålsfrikadellerne er helt vegetariske og er derfor lavet uden kød. Men de smager helt fantastisk og vil fungere godt som tilbehør til de retter, hvor du normalt ville servere almindelige frikadeller.

Blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller med ost og persille.
Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 300 g blomkål
  • 3 stk. æg
  • 100 g revet ost – fx mozzarella
  • 1 stk. løg (lille)
  • 5 spsk. rasp
  • salt
  • peber
  • chili
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Riv blomkål groft på et rivejern eller hak det det i en foodprocessor.
  • Bland det med æg, revet os, finthakket løg, salt, peber, chili og finthakket bredbladet persille. Lad dejen hvile i cirka 5 minutter.
  • Kom olie på en pande.
  • Tag dejen op med hænderne og pres den en smule sammen. Den virker meget porøs, men hænger sammen når den steges. Steges på en varm pande på begge sider, til den er godt gylden. Sørg for at der er olie på panden, så fungerer det bedst.
  • Velbekomme.

Frikadeller lavet af blomkål

Måske studser du lidt over beskrivelsen ‘frikadeller’. Men blomkålsfrikadeller ligner og minder en smule om almindelige frikadeller, men smager selvfølgelig ikke af frikadeller. De smager godt og lad jer ikke skræmme af, at der er blomkål i.

Dejen kan godt virke lidt porøs inden de steges. Men æg og ost gør, at dejen hænger sammen. Sørg blot for at stege dem i godt med olie og giv dem cirka 5 minutter på hver side – så bliver de bedst.

Vegetarfrikadeller med blomkål

Vegetarfrikadeller kan laves på mange forskellige måde. Min mest populære opskrift på vegetarfrikadeller er denne variant med edamamebønner. Men denne udgave med blomkål ligner mere almindelige frikadeller i udseende. Prøv også gerne min opskrift på Squashfrikadeller eller Quinoafrikadeller.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy