4,K
Blomkålscurry med karry, grønne linser og kokosmælk. Skøn og velsmagende vegetarisk curry med bagte blomkål. Serveres med naanbrød, koriander, creme fraiche og gerne ris.
Opskrift på blomkålscurry
Herhjemme er vi vilde med gryderetter og især krydrede vegetariske currys. Denne curry er med bagte blomkål, hakkede tomater, kokosmælk og skønne krydderier.
Blomkålscurry
Antal: 4 portioner
Ingredienser
Bagte blomkål
- 1 stk. blomkål (mellemstørrelse)
- 1 spsk. olivenolie
Blomkålscurry
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- olivenolie til stegning
- 2 tsk. spidskommen
- 2 tsk. koriander, stødt
- 1 tsk. karry
- 2 tsk. gurkemeje
- 1 tsk. kanel
- 1 dåse grønne linser (cirka 240 g kogte grønne linser)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 stor dåse kokosmælk
- 1 tsk. limesaft
- salt
Servering
- naanbrød
- ris
- friske koriander
- creme fraiche
- cashewnødder
Sådan gør du
Bagte blomkål
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær blomkål i mindre buketter. Kom dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olie over og vend dem rundt. Bages i cirka 15 minutter midt i ovnen.
Blomkålscurry
- Hak løg og hvidløg fint. Kom olie i en stor pande eller gryde. Steg løg og hvidløg – det må ikke blive brunt.
- Tilsæt alle krydderierne. Lad det stege kort under omrøring.
- Skyl linser grundigt og tilsæt til panden. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, limesaft og salt. Lad det simre i 15 minutter.
- Efter 15 minutter tilsættes bagte blomkål. Lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt.
Servering
- Server med ris, naanbrød, creme fraiche, cashewnødder og friske koriander. Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
4 Kommentarer
Super lækker opskrift..
Tusind tak :-)
Lækker ret
Tusind tak :-)