Blomkålscurry

af Stinna

Blomkålscurry med karry, grønne linser og kokosmælk. Skøn og velsmagende vegetarisk curry med bagte blomkål. Serveres med naanbrød, koriander, creme fraiche og gerne ris.

Blomkålscurry

Opskrift på blomkålscurry

Herhjemme er vi vilde med gryderetter og især krydrede vegetariske currys. Denne curry er med bagte blomkål, hakkede tomater, kokosmælk og skønne krydderier.

Blomkålscurry

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 portioner
Forfatter: Stinna
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

Bagte blomkål

  • 1 stk. blomkål (mellemstørrelse)
  • 1 spsk. olivenolie

Blomkålscurry

  • 2 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. koriander, stødt
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. kanel
  • 1 dåse grønne linser (cirka 240 g kogte grønne linser)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 stor dåse kokosmælk
  • 1 tsk. limesaft
  • salt

Servering

  • naanbrød
  • ris
  • friske koriander
  • creme fraiche
  • cashewnødder

Sådan gør du

Bagte blomkål

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær blomkål i mindre buketter. Kom dem på en bageplade med bagepapir. Hæld olie over og vend dem rundt. Bages i cirka 15 minutter midt i ovnen.

Blomkålscurry

  • Hak løg og hvidløg fint. Kom olie i en stor pande eller gryde. Steg løg og hvidløg – det må ikke blive brunt.
  • Tilsæt alle krydderierne. Lad det stege kort under omrøring.
  • Skyl linser grundigt og tilsæt til panden. Tilsæt hakkede tomater, kokosmælk, limesaft og salt. Lad det simre i 15 minutter.
  • Efter 15 minutter tilsættes bagte blomkål. Lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt.

Servering

  • Server med ris, naanbrød, creme fraiche, cashewnødder og friske koriander. Velbekomme.
Blomkålscurry

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

4 Kommentarer

Lene 5. september 2022 - 19:45

5 stars
Super lækker opskrift..

Reply
Stinna 19. september 2022 - 09:21

Tusind tak :-)

Reply
Stine 8. januar 2023 - 18:35

5 stars
Lækker ret

Reply
Stinna 13. januar 2023 - 12:19

Tusind tak :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.